Savo Milošević: Ne tražite opravdanja! Protivnici sad znaju kako igramo, ko nije motivisan neće ni da bude na terenu

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.03.20. | 12:46

“Doći će i golovi. Uvek dođu“, kaže Partizanov trener pred derbi sa Radničkim

Neprepoznatljivost. To je glavna odlika Partizana posle četiri kola nastavka prvenstva. Ako je izdanje protiv Radnika moglo da se trpi usled osvajanja tri boda, izgovora za loše partije u Senti, odrađivanje posle protiv Proletera i bledilo u 162. večitom derbiju - nema.

Svestan je Savo Milošević da njegov tim ne deluje ni izbliza brzo kao jesenas, ali ima objašnjenje za igračko, pa i rezultatsko posrnuće.
"Ima dosta stvari. Detaljnu analizu ne mogu da iznosim pred vama, jer bi potrajalo, ali suštinski, dve stvari su ključne. Rivali su nas dobro analizirali, spremniji su za ono što smo igrali jesenas. Želja nam je bila da podignemo nivo igre u odnosu na prvi deo sezone, ali sam rekao da će to biti teško u našoj ligi, jer se suočavamo sa različitim problemima u odnosu na igre u Evropi. Drugo, fali nam ritma, jer kad izađete iz pripremnog perioda uvek su prve tri, četiri utakmice komplikovanije od ostalih", naglasio je šef stručnog štaba crno-belih.

Izabrane vesti

Posledica takvih igara je ostanak na dvocifrenom bodovnom zaostatku u odnosu na Crvenu zvezdu, pa se postavlja pitanje da li Parni valjak ima motiva u nastavku sezone, jer je jedinu realnu priliku da uhvati kakav-takav priključak sa liderom – propustio.
"Trudiću se da motivišem igrače. To je jedna od najbitnijh stvari koje trener mora da uradi. Ono što sam im rekao posle derbija jeste da oni koji ne budu imali motiv neće ni igrati".

Pokušaće mladi strateg već od subotnjeg meča sa niškim Radničkim da razmrda ofanzivce, s obzorom da napadači Umar Sadik i Takuma Asano još nisu postigli gol u 2020. U istom košu je i Sejduba Suma, mada Gvinejca neće biti u kombinaciji zbog kartona i povrede.
"Svi očekujemo da i naši špicevi počnu da daju golove. Pričao sam i početkom sezone, kad nisu bili precizni ni Sadik, ni Asano, da će golovi doći. Uvek dođu".

Jedini stranac koji je efikasan s početka drugog dela sezone je Bibars Natho, mada je pitanje na kojoj će poziciji igrati u subotu: da li kao zadnji vezni u paru sa Sašom Zdjelarom, pa bi šansu u manevru dobio Lazar Pavlović, ili bi možda Izraelac bio arhitehta, a leđa mu čuvali Zdjelar i Aleksandar Šćekić.
"To je jedna od dilema koje ćemo rešiti na treningu".

Iako je Radnički pred vratima, u Humskoj, hteli-ne hteli, čuju odjeke 162. večitog derbija. Navijači, novinari, bivši asovi oba kluba saglasni su u oceni da je u pitanju jedna od najlošijih utakmica u istoriji derbija.
"Ako se sećate, to sam otprilike rekao posle utakmice, takva je bila moja ocena. U najvećoj meri moje reči su se odnosile na moju ekipu, nisam mogao da pričam o protivničkoj, rekao sam da možemo mnogo bolje, a potvrdu kazivanja dobio sam kroz izjave igrača, najrelevantnijih kad je igra u pitanju. I oni su na isti način okarakterisali derbi. Dešava se da derbi bude loš... Generalno, bilo je dosta prekida, nije moglo da dođe do ozbiljnijeg ritma".

Očekuje se reakcija ekipe.
"Verujem da smo uspeli da se oporavimo od derbija, koji je proizveo veliku potrošnju. Za nas je meč sa Radničkim bitan, rival je tradicionalno nezgodan, možda ne igra kao lane, ali poseduje iskusnu i dobru ekipu. Moramo da budemo na maksimumu".

Atipično za uslove Superlige, meč je na programu u subotu ud 20 časova. Pitanje je da li to Partizanu odgovara.
"Više ne, nego da. Ne bih polemisao, jer odluka nije u našim rukama. Dužni smo da ne tražimo opravdanja. To je jedna od stvari koje tražim od ekipe: da ne traži opravdanja, nego da nam ona budu izazov", zaključio je Savo Milošević.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara