©Reuters
©Reuters

God save the Kane

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 23:35

Euforično stanje na Ostrvu posle velike pobede nad Ukrajinom i fantastične parije sjajnog golgetera Totenhema

Engleska je čekala i dočekala pravog Harija Kejna! Dobila ga je na vrhuncu svoje forme, onda kada se zvanično krenulo po istorijski trofej prvaka Evrope. Neverovatni napadač Totenhema bio je dominantan u svim segmentima igre na rimskom Olimpiku, postigao je dva gola, a samo su ga čudo i fantastična parada Georgija Buščana sprečili da četvrtfinale kruniše het-trikom.

UEFA je jednog od najboljih napadača Evrope apsolutno zasluženo nagradila trofejem igrača utakmice, dok su navijači Gordog Albiona u stanju potpune euforije. Ona je dotakla taj stepen da su večeras mnogi himnu Ujedinjenog Kraljevstva "God save the Queen" preimenovali u "God save the Kane".

Izabrane vesti

Kejn je delovao fenomenalno na samom terenu, bio je nezadrživ za defanzivce Ukrajine, a njegovu dominaciju potvrđuju i statistički podaci. Imao je sto odsto dobijenih vazdužnih duela, 33 kontakta s loptom, pet dobijenih duela na terenu, četiri kontakta s loptom u protivničkom šestaestercu, četiri šuta ka golu protivnika, od čega tri u okvir i dva postignuta gola.

"Treba dostići vrhunac u pravo vreme. Fantastična noć, nastavljamo da idemo utakmicu za utakmicom. Bili smo favoriti, postojao je veliki pritisak, ali bili smo na pravom nivou. Još jedan meč bez primljenog gola i četiri postignuta. Bilo je ovo savšeno veče za nas", rekao je Hari Kejn.

Engleska se na početku turnira dosta mučila sa realizacijom. Odbrana je od starta bila na visini zadatka, ali su nedostajali golovi, tako da utisak posle grupne faze i traljave gol-razlike 2:0 nije bila nimalo blistava. Ali, sve je počelo da se menja protiv Nemačke. Prvo je treći pogodak na turniru postigao Sterling, a onda mu se pridružio Kejn. Prvi gol na turniru sjajni golgeter je dao tek u 86. minutu četvrte utakmice, a koliko mu je to značilo videlo se na današnjem meču.

Sterling je odjednom dobio fantastičnog saradnika u napadu, a kada im se po levom boku pridružio i Luk Šo, Ukrajinci nisu znali šta ih je snašlo. Svi sada u Engleskoj žive za 7. jul i okršaj sa Danskom na Vembliju, koji bi mogao da bude spektakularan ukoliko obe selekcije ponove svoja najbolja izdanja iz dosadašnjeg toka turnira.

Što se tiče Harija Kejna, on je samopouzdanje vratio u potpunosti, večeras je ponovo ličio na ubitačnu gol-mašinu, pa nemamo dilemu da će biti na visini zadatka i protiv Danske.


tagovi

Hari Kejn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara