Bufon i Kjelini, © AFP
Bufon i Kjelini, © AFP

Godine im ništa ne mogu: Bufon potpisao zbog Lige šampiona, Juve sačuvao i Kjelinija

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.20. | 16:44

Novi ugovori za dvojicu veterana

Godine su samo broj. Juventus je to dokazao na primeru dvojice fudbalskih senatora, jer je produžio ugovore sa Đanluiđijem Bufonom i Đorđom Kjelinijem. Dvojica veterana ostaju u klubu još jednu sezonu, pošto je prvak Italije potvrdio da potpisali papire do juna 2021.

Obojici je završetkom aktuelne sezone isticala obaveza prema Staroj dami, ali su u Torinu procenili da i golman i štoper mogu da doprinesu uspesima tima iako zbirno imaju 77 godina.

Izabrane vesti

Bufon (42) je po povratku iz Pari Sen Žermena izgubio mesto prvog golmana, među stativama se ustalio Vojčeh Ščensni, međutim, u Juveu smatraju da je Điđi i dalje klasa i da kad je stani-pani mogu da se oslone na njegove kvalitete. Osim igračkih, tu su i ljudski, uticaj na atmosferu u svlačionici, a ako neko zna kako crno-beli dišu onda je to baš čuveni čuvar mreže, pošto je – bez te epizode u Parizu – proveo među Bjankonerima 18 godina. Odigrao je 669 utakmica, podigao 19 trofeja. U ovoj takmičarskoj godini je oborio rekord Paola Maldinija po broju mečeva u Seriji A, a jedini motiv koji ga i dalje drži u klubu jeste želja da konačno osvoji pehar Lige šampina. Ako ne ove sezone (Juve tek mora da nadoknadi zaostatak protiv Liona iz prve utakmice osmine finala, 0:1), onda možda naredne.

Što se tiče Đorđa Kjelinija, iskusni defanzivac je sedam godina mlađi od Bufona, 17 godina je proveo u Juventusu, skupio 509 utakmica – bilo bi ih više da početkom ove sezone nije pretrpeo tešku povredu ligamenata – radovao se osvajanju 17 pehara, a kako stvari stoje obojica će prišiti još jedno znamanje, jer četa Mauricija Sarija ima četiri boda više od Lacija, deset kola pre kraja prvenstva.



tagovi

Đorđo KjeliniĐanluiđi Bufon

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara