Luka Borović u dresu kadetske reprezentacije, © MN Press
Luka Borović u dresu kadetske reprezentacije, © MN Press

Godinu dana rada na transferu i potpis u Humskoj vredan 500.000 dinara

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.06.20. | 17:24

Luka Borović u crno-belom

Angažovanje štopera postavljeno je kao prioritet u predstojećem prelaznom roku. Radiće se i na korekcijama ostalih delova tima, a znatno pre seniora crno-beli su dobili pojačanje u mlađim kategorijama, pošto su doveli talentovanog Luku Borovića i napravili krupan korak ka stvaranju ekipe za budućnost.

U pitanju je 15-godišnji vezista angažovan iz Javora. Partizan ga je dugo skautirao, pratio i tek posle niza sastanaka sa roditeljima i čelnicima ivanjičkog kluba ubedio da je za njegovu budućnost najbolje da se razvija u zvanično najproduktivnijoj školi Evrope. Transfer je ozvaničen, pošto je Parni valjak pristao da plati Javoru 500.000 dinara na ime trening kompenzacije, što je po propisima u slučaju kad maloletni igrači menjaju sredinu.

Izabrane vesti

Luka Borović je prve fudbalske korake započeo je u našem klubu sa pet i po godina. Narednih deset godina nosio je naš dres nastupajući za kadetsku i pionirsku selekciju. Talenat je u međuvremenu pokazao i kao reprezentativac, igrajući za U-14 selekciju Srbije. Karijeru nastavlja u beogradskom Partizanu. Luka, tvoj klub ti želi svu sreću u daljem ostvarivanju snova. Sigurni smo da je ovo tek početak za takvog majstora kao što si ti! Srećno“, poručili su iz Javora.

U Partizanu imaju ogromna očekivanja od Luke Borovića. Koliko su bili uporni u nameri da ga dovedu vidi se po tome što su godinu dana radili na realizaciji ovog posla i uspeli da se dokopaju igrača za kog je leta 2019. bila zainteresovana i Crvena zvezda.

Borović će za početak morati da se dokaže u svom godištu (2005), treniraće u selekciji Dragana Kecmana, čiji je pomoćnik Zoran Tešović. Sa nadom da će za dve, tri godine sam sebe preporučiti za prvi tim.


tagovi

Luka BorovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara