{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Godinu i po dana dana posle transfera vrednog 6.600.000 evra - Luka Jović ide iz Benfike

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 15
Novi klub Ajntraht iz Frankfurta
Godinu i po dana dana posle transfera vrednog 6.600.000 evra - Luka Jović ide iz Benfike
"Luka Jović"

Konkurencija u likovima Kostasa Mitroglua, Žonasa, Raula Himeneza i Gonsala Guedesa jednostavno je bila previše. Godinu i po dana posle transfera koju je Benfiku košta 6.600.000 evra Luka Jović ide iz Lisabona sa 31 minutom u prvom timu slavnog kluba sa Luža.

Naredni klub 19-godišnjeg igrača biće Ajntraht iz Frankfurta u kome će bivši napadač Crvene zvezde provesti dve sezone na pozajmici.

Finansijski detalji selidbe nisu poznati, ali utisak je da je izbor kluba - savršen. Nemačka liga, napadački fudbal, a opet ne toliko jaka konkurencija kao ona u Benfiki. Idealna sredina da mlad napadač proigra. Epizoda na Lužu nije mnogo pomogla Jovićevom fudbalskom razvoju, ali dobri su izgledi da u Frankfurtu bude bolji.

Imaće i od koga da dobije prve savete o Bundesligi. Mijat Gaćinović će mu praviti društvo u svlačionici. Imaće i trenera koji zna i voli da forsira mlade - Nika KovačaGaćinovića je podigao na nivo iznad. Fudbalski "mrtvog" Harisa Seferovića je oživeo. Ali i dalje mu nedostaje igrač koji garantuje golove. I baš tu je Jovićeva šansa.

Svi preduslovi su tu. Sve ostalo je na Luki. Teško da je mogao da dobije bolju šansu da vaskrsne i pobegne iz fascikle sa imenima igrača koji su imali talenat, ali ne i zapaženu karijeru.

(FOTO: Action Images)

Najnovije vesti


×