"Luka Jović"
"Luka Jović"

Godinu i po dana dana posle transfera vrednog 6.600.000 evra - Luka Jović ide iz Benfike

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.05.17. | 17:32

Novi klub Ajntraht iz Frankfurta

Luka JovićKonkurencija u likovima Kostasa Mitroglua, Žonasa, Raula Himeneza i Gonsala Guedesa jednostavno je bila previše. Godinu i po dana posle transfera koju je Benfiku košta 6.600.000 evra Luka Jović ide iz Lisabona sa 31 minutom u prvom timu slavnog kluba sa Luža.

Naredni klub 19-godišnjeg igrača biće Ajntraht iz Frankfurta u kome će bivši napadač Crvene zvezde provesti dve sezone na pozajmici.

Izabrane vesti

Finansijski detalji selidbe nisu poznati, ali utisak je da je izbor kluba - savršen. Nemačka liga, napadački fudbal, a opet ne toliko jaka konkurencija kao ona u Benfiki. Idealna sredina da mlad napadač proigra. Epizoda na Lužu nije mnogo pomogla Jovićevom fudbalskom razvoju, ali dobri su izgledi da u Frankfurtu bude bolji.

Imaće i od koga da dobije prve savete o Bundesligi. Mijat Gaćinović će mu praviti društvo u svlačionici. Imaće i trenera koji zna i voli da forsira mlade - Nika KovačaGaćinovića je podigao na nivo iznad. Fudbalski "mrtvog" Harisa Seferovića je oživeo. Ali i dalje mu nedostaje igrač koji garantuje golove. I baš tu je Jovićeva šansa.

Svi preduslovi su tu. Sve ostalo je na Luki. Teško da je mogao da dobije bolju šansu da vaskrsne i pobegne iz fascikle sa imenima igrača koji su imali talenat, ali ne i zapaženu karijeru.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ajntraht FrankfurtBenfikaEvropaLuka JovićNemackaPortugal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara