Komentari na vest

Godinu i po kasnije: Crveno-beli omladinci po nižim ligama, biseri Midtjilanda na megdanu PSV-u i Zvezdi

S

Sladjann

pre preko 2 godine

Nije to da su im karijere u padu,nego su još deca i moraće da porastu malo razviju se ......
G

Gost123456789

pre preko 2 godine

zvezda ne moze da izbaci ni jednog igraca u prvi ti jer nema sprege izmedju prvog tima i omladinse skole...bice je samo kada isoadnemo iz evrope i ne bude para...to se desilo isto kada je lalatovic bio trener i izgurao 5-6 igraca iz omladinske skole i prodaoanza 15 miliona...deki stankovic je bio mozda na 2-3utakmice omladinaca kada je dosao u zvezdu a na njegovo konferencije je bilo guracemo zvezdinu decu...nasa liga je toliko smesna da bar 3-4 omladinca mogu da igraju..sto se tice infrastukture tu smo za svetom 50godin,ne moze da se na dva vestacka terena i jednim sa prirodnom travom koji se ne koristi nego se samo zaliva da se napravi igrac+ teretana je kao svinjac a o mediko bloku da ne pricao i jos mnogim stvarima...a nasi direktori omladinske skole se kunu da imam najbolju omladinsku skolu na balkanu daleko smo mi od toga...
I

Ixan

pre preko 2 godine

Što se tiče raznih školica sporta, one same nisu toliki problem koliko sam rad u njima. U ovom slučaju fudbal, negde je super, negde pristojno, negde onako, a negde ne valja ništa. Stvar je u tome da su neke škole fudbala "lokalno-burazerske-ortačke", što će reći: hoćemo pare, guramo decu ortaka, drugova, kumova, kao i onih koji su na nekim "pozicijama" i poslovima gde mogu da imaju korist. Sva ostala deca koja ne pripadaju toj feli u školama fudbala samo statiraju, popunjavaju broj, roditelji plaćaju članarinu i to je to. Ima dece koja po vise od 4,5 godina treniraju, idu redovno na treninge, vredno rade, pristojno se ponašaju, porastu u tom klubiću i za sve to vreme nijedan dečiji turnir ne vide. Da li je to normalno? Nije naravno. I u tom uzrastu, roditelji dece su ogroman problem. Ko je išao na utakmic dečijih liga, zna o čemu govorim. E sad, ako je ovako na bazičnom nivou sporta, onda šta da očekujemo od starijih uzrasta i seniora. Sportski pozdrav.
N

Nex

pre preko 2 godine

Zvezdina omladinska skola je ruglo. Krsten igrac ne moze da izadje iz te skole godinama. Igraju tatini sinovi a treneri su neznalice. A to sto su danski klinci ozbiljno zagazili u seniorski fudbal nije nikakvo cudo. Ipak su nas otresli 3:0 dok su nasi omladinci sezonu obelezili igrajuci najbolji bunker u Evropi.
S

Stefnik

pre preko 2 godine

Problem krece od samog starta tj. od najranijih godina. Zeludac mi se prevrne kad cujem da su roditelji dete od 4-5 godina upisali na fudbal, kosarku, odbojku... Deca u tim godinama su samo za razne sportice gde ce moci da razvijaju motoriku, pravilno hodanje, i gde ce se uciti uz roditeljsku pomoc sa tim trenerima pravilnom ponasanju i vladanju. Nakon tih par godina (moje misljenje je ne pre 10-te) kranuti na kolektivne sportove. Naravno za to treba u ovom slucaju konkretno fudbalski savez reorganizacijom celog tog sistema( petlici, pioniri, kadeti, omladinci) da napravi sistem gde ce se tacno znati do koje godine je koja selekcija s tim sto bi omladinci bili do navrsene 19 godine a ne kao sada. Samo sa tom jednom godinom bi se puno dobilo i onda ne bi dolazoli u situaciju da neki od tih klinaca bude bez kluba. Naravno ovde podrazumevam da se sve organizuje na “pravom” terenu jer ove“ skolice” po balonima i drugim zatvorenim mestima apsolutno sam siguran ne doprinose toj deci. Sledeca stvar je zabrana prilaska raznoraznih menadzera toj deci do 18 godine, naravno znam da je to skoro nemoguce jer se oni vezuju za roditelje. Sistem je takav da sada klubovi moraju sami da se izdrzavaju pa se onda sve placa od treninga preko opreme i u toj situaciji neka deca siromasnih roditelja ne mogu da dodju do izrazaja. Naravno i treneri koji u vecini slucajeva imaju lose plate od klubova vise vole tu imucniju decu, a znam i pojedine primere gde bas trener za odredjenu nadohnadu gura klinca u ruke menadzera. Kad se sve ovo pobrojano sabere dodje se do rezultata da mi godinama nismo izbacili vrhunskog klinca iz nase skole a sigurno je bilo potencijala. Medjutim nije problem samo na jednoj strani. Ima nesto i do nas roditelja koji svesno zbog nasih bolesnih ambicija guramo decu u propast. Samo jedan dolazak na neku utakmicu mladjih kategorija videli bi ste da sam u pravu.
n

neshha

pre preko 2 godine

Mislim da nije moglo biti bolje objasnjeno.Mada,nazalost,iako si u pravu u vezi menadzera,zbog nekoliko primera znam da je nemoguce uspeti bez njih.Oni su nuzno zlo!
D

Daj faul

pre preko 2 godine

Ako je dete talentovano, nijedan trener ga nece staviti na klupu niti mu je neophodan menadzer da bi se negde probio! Dobrog igraca niko nece skloniti jer ko ne voli dobrog igraca!? Za roditelje ziva istina, a isto je i sa menadzerima, koji cesto znaju neke svoje savete da dele klincima.
D

Daj faul

pre preko 2 godine

Ako je dete talentovano, nijedan trener ga nece staviti na klupu niti mu je neophodan menadzer da bi se negde probio! Dobrog igraca niko nece skloniti jer ko ne voli dobrog igraca!? Za roditelje ziva istina, a isto je i sa menadzerima, koji cesto znaju neke svoje savete da dele klincima.
G

Gost 94

pre preko 2 godine

Sad u Blicu sam pročitao da je neki omladinac sa 18 godina prešao u Danski Alborg iz Zvezde. Sad ima 19 godina, ali igra za njihov drugi tim.
А

Александар1

pre preko 2 godine

Наша управа верује да је Графичар добра опција за омладинце? Не могу они ништа научити у нижеразредном фудбалу, већ је то корак ка сеоском фудбалу. Наши најталентованији клинци треба да почну са 17 година да играју у првом тиму, а не са 19-20 година да се "кали" у Графичару. Вероватно смо најгори приђер у Европи како лоше таленат претварамо у квалитет.
A

Aco CZ

pre preko 2 godine

I on kad pogresi sa 17,18 godina, svi ga napadnu, ispljuju, da se decku zgadi fudbal. Proglase ga antitalentom, vezarom... Najsvežiji primer Racic,Erakovic,...
D

Daj faul

pre preko 2 godine

Mi nemamo talenat! Tj imamo ga, ali tanko je to da bi se dobio kvalitet o kojem ti pricas…
S

Sasa 79

pre preko 2 godine

A kao da je to nesto novo? Dokle god nema odgovornosti, odnosno dokle god klubovi ne budu privatizovani bice tako. Igrace oni ciji su menadzeri u dilu sa upravama. Uprave placaju pojedine navijace i tako u krug. Da li stvarno neko misli da jedan Gobeljic ima kvalitet da igra u Zvezdi? A on igra vec pet godina.
S

Samo u prolazu

pre preko 2 godine

I Pantovic je bio clan iste te ekipe,danas je igra superligu u Vozdovcu.
C

CaleB pravi

pre preko 2 godine

Svi se kao nesto loze i raduju, kao izvukli smo lake protivnike....Pa istina, jesu oni medju najlaksima, ali - NE ZA NAS. Za Zvezdu, ovakvu kakva je, sacuvaj boze tim polovnjaka i sa trenerom pocetnikom - svi su prejaki. Najgore od svega, ove godine nam nece biti potreban jedan Bayern ili jedan PSG da bi primili 5.6 komada. Primicemo i od ovog Midlenda, na zalost i od Brage, a jedino mozemo da se "pokoljemo" sa Ludogorecom....Ovi kako su nalupali nase tada klince, sada ce da nalupaju i matorce...Nemamo mi fizikalije za njih, niti razmisljamo dovoljno brzo u igri poput njih. PRESPORI SMO....
d

dottore

pre preko 2 godine

Druže, pogledaj se u ogledalo i priznaj sam sebi da si grobar. Nakon toga molim te komentariši na vestima o svom klubu.
K

Kon

pre preko 2 godine

Baš čudno, ne mogu da verujem.
D

Daj faul

pre preko 2 godine

I konacno tema o kojoj rado pisem… pogresna selekcija igraca, los mentalitet, struka nije bas najsjajnija… i na sve to kad dodamo da imamo preveliko misljenje o sebi, dodjemo do toga da se mi kao nesto iznenadimo sto nas nema nigde! Ljudi, mi nismo fudbalska nacija, shvatite to, nemamo vrhunski talenat za fudbal! Ne postoje ni sistem ni kriterijumi!
A

Aurora

pre preko 2 godine

Tvrdim da je najveci problem mentalitet. Ne kazem da su nam skole medju najboljima, ali nisu ni kriminalne. Samo pogledajte malog Jovica iz Partizana, decko jos uvek nosi fiksnu ali je uspeo da istetovira celu podlakticu. Isto tako i Nikolic iz Zvezde. Mali milion je takvih primera ako nije tetovaza tu su kola, izlasci... Zasto i oni sami ne rade na sebi, ali pravi rad na sebi, a ne saranje mastilom? Ima i do samih skola i nestrucnih ljudi, ali je psiha problem broj 1
j

ja sam jaaa

pre preko 2 godine

Nije samo mentalitet, danas ce klub vise da forsira stranca nego omladinca. Pored svega toga jako veliki pritisak mora da se istrpi da bi uspeo, sto od strane navijace, sto od strane novinara koji ocekuju da igraju kao Ronaldo ili Mesi. Shvatite da su to jos deca, sa njima treba raditi mnogo i trpeti ih i to je to, a ne posle jedna lose utakmice da ih sklonis zauvek.
V

Vikinzi

pre preko 2 godine

"Piši kao što govoriš"...Da li stvarno izgovarate ime kluba Midtjiland? Izgovarate svako slovo u nizu "d-t-j"? Siguran sam da ne. Midjilen je pravilan izgovor, to je naziv regije iz kog je klub (Srednji Jilen u prevodu).
h

hahahahahahah

pre preko 2 godine

daj druze ne zajebavaj ovo sto si ti napisao je jos gore
S

Slanina

pre preko 2 godine

Citaj kako je napisano je ipak malo jace u ovom slucaju.
I

Iz sljivika

pre preko 2 godine

Zabole nas.
C

CaleB pravi

pre preko 2 godine

Ispravno se cita - "Jaci od nas".....
n

neshha

pre preko 2 godine

Kad budemo bili Danci,citacemo tako.Kao sto raznorazni filozofi govore Brendbi,Olborg,Orhus...Pa kad su toliko veliki poznavaoci danskog jezika zasto jos uvek govore Kopenhagen,a ne Kobenhavn???Zasto kazemo Solun a ne "pravilno" Tesaloniki???Zasto kazemo Temisvar a ne Timisoara?Zasto Budimpesta a ne Budapest?Hajde prestanite da se pravite veci katolici od pape i pricajte normalno,bez fantaziranja!
H

Hshshshs

pre preko 2 godine

Moje misljenje je da imamo talentovanu decu, ali nemamo ljude da od njih naprave profesionalne fudbalere. Oni koji nekako dodju do prvih timova, umisle da su zvezde, a fizicki ne mogu da pariraju ni amaterima i propadaju. Mora da se radi i na fizickom i psihickom nivou, a posebno da se stvaraju radne navike.
A

Angelinho11

pre preko 2 godine

Slika i prilika stanja u nasem fudbalu... zalosno. napred Zvezdo!!
D

Džabe ste krečili

pre preko 2 godine

To je večno pitanje kod nas, zašto se mladi igrači gube u prelasku iz omladinaca u prvi tim. Da li je u pitanju nesportski život, noćni izlasci, kocka, kurave itd, ili oni nemaju takav kvalitet kako se priča. Kod tih Danaca koji su igrali protiv nas u omladinskoj LŠ, čak 6 igrača je ušlo u prvi tim, od toga njih 3 imaju mnogo značajnu ulogu u timu. Svake godine iz kluba čujemo priču, te onaj mali je čudo od deteta, te onaj drugi mali je čudo od deteta, a nikako da se stvarno neko čudo pojavi. Nešto tu ne valja.
S

Slanina

pre preko 2 godine

Mi jednostavno volimo da zivimo u lazi. Zna se kako se pisu tekstovi o klincima, uglavnom su to naruceni tekstovi. Nije bitno da li je klinac igrao dobro ili samo prosao pored fudbalskog terena, ako ima nekoga iza sebe, bice i hvalospeva. Naravno, ima i do radne etike, tj uglavnom je nema.
I

Iz sljivika

pre preko 2 godine

Za sve vas koji kao slepi verujete Terzicu i Mrkeli: OVAKO SE PLANSKI VODI KLUB. Kada vam kaze da se u evropu ne moze sa mladjima od 30 LAZE VAS!
B

BokiUSA

pre preko 2 godine

Ako si lud nisi slep.. ljudi nas pocistili sa 0-3... sta sada treba? Da prebacimo sve u prvi tim da nas opet razbucaju.. ocigledno da bas i nemamo talenta koliko svi mi mislimo...
D

Ddddd

pre preko 2 godine

To je ta CUVENA zvezdina skola, klinci po nizim ligama, ako prodaju igraca za milion evra ide vatromet po celog Beogradu. Ali zato daju sebi za pravo da komentarisu drugu najbolju skolu u Evropi, ne SAMOPROGLASENU, kao sto oni to imaju obicaj da rade u svim sportovima
9

951357

pre preko 2 godine

Nama su klinci po nižim ligama, oni naš prvi tim nisu ni videli. A svi vaši veliki talenti isforsirani u sklanjalicama kao seniori igraju po drugim ligama. Jeste vi druga škola, ali preciznije bi bilo drugoligaška škola.
t

tegi debela striptizeta

pre preko 2 godine

upravo je samoproglašena franjotizanova omladinska škola.Kojeg vrhunskog igrača ste izbacili zadnjih 20 godina?NIJEDNOG.
P

Prti

pre preko 2 godine

I vi ste drugi koliko Sam ja princ od Persije.
X

Xexe

pre preko 2 godine

Sto si uznemiren intertotovac? Izaci cete i vi nekad iz tih seoskih liga.. a mozda i necete
7

7777

pre preko 2 godine

To je sve iz Terziceve glave .Stankovic napravi spisak koje igrace vodi na pripreme,Terzic samo precrta i nema dalje price .On je upropastio nasu decu i nase talente.
H

Hhh

pre preko 2 godine

Druga škola po izvozu igrača ali i postsovjetske zemlje. Da je najbolja igrači bi igrali u ligama 5, pokazala bi kvalitet, to "najbolja" novinari Vučelićevi namerno pogrešno preformulišu misleći na izvoz igrača u Belorusiju, Kazahstan, a ne po kvalitetu, gde nema nijedan ozbiljan igrač u najjačim ligama. Vi niste drugi najbolji ni u Srbiji, potrudite se da se približite Zvezdi na - 5 prvo.