Leandro Kastan (©Reuters)
Leandro Kastan (©Reuters)

Gojas kasno počeo da igra, Vasko dao dva, pa pao i umalo sve uprskao u završnih 20 minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.09.21. | 03:11

Golman Vanderlej najzaslužniji što gosti nisu stigli do boda, možda čak i preokreta

Prva utakmica 27. kola brazilske druge lige donela je taktički zanimljiv, ali i nepredvidiv fudbal koji je umalo imao u potpuno šizofren rasplet. Vasko je pobedom nad Gojasom rezultatom 2:0 (1:0) prišao na samo četiri boda do mesta koje nazad u elitu - ima utakmicu više u odnosu na konkurenciju -, ali se ozbiljno igrao sa živcima navijača jer je sve umalo palo u vodu.

Naime, kada su fudbaleri Gojasa zaista poželeli da zaigraju kako znaju, saterali su domaćina u ćošak i tokom završnih dvadesetak minuta umalo nadoknadili ozbiljan minus. Nije im se dalo, ali to kakve su odluke igrači Vaska donosili i kako su se postavljali u napadima gostiju definitivno je za dublju analizu. Ponajviše je negativno iznenadio kapiten Leandro Kastan koji je mogao komotno da bude krivac za dva pogotka Gojasa, da je lopta prošla do mreže. Kastan može samo da zahvali golmanu Vanderleju na tome što je branio verovatno na gornjim granicama mogućnosti i sprečio Gojas ne samo da uzme bod ili možda ceo plen, već i da stigne do počasnog gola.

Izabrane vesti

Nije baš ni sve bilo tako crno za domaćina, koji je ipak slavio sa dva gola prednosti. Vasko je u prvom poluvremenu ozbiljno pretio i da je bilo malo više sreće, možda bi bar još jednom lopta pogodila mrežu. Ovako, piše se gol Morata glavom posle centaršuta Rikelmea s levog boka u 30. minutu kojim se otvorio prostor za još ofanzivniji fudbal na obe strane. Čak je malo falilo da Vasko stigne do gola direktno iz kornera, ali je lopta ipak preletela drugu stativu.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Drugi pogodak pao je u 50. minutu. Tek što su se igrači dva tima razigrali, Vasko na gotovo identičan način duplira vođstvo. Ovog puta je strelac bio Pes Gabrijel na asistenciju Nenea.

Ubrzo posle tog gola Gojas je uspeo da uspostavi kontrolu utakmice i krene svim silama ka golu Vaska, tokom završnih pet-šest minuta šansu je dobio i nekadašnji centarfor Crvene zvezde Bruno Mezenga, samo je mreža domaćina ostala netaknuta.

Vasko sada može ozbiljno da zakuva finiš takmičenja u drugoj ligi...


BRAZIL 2 - 27. kolo

Utorak:

Vasko da Gama - Gojas 2:0 (1:0)

/Morato 30, Pes Gabrijel 50/



tagovi

Vasko da GamaGojasBrazil 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara