Brener (©Reuters)
Brener (©Reuters)

Gol-mašina iz Sao Paula zaludela Kopljanike: Ajaks spremio milione za Brenera

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.12.20. | 12:33

Uverili su se u Amsterdamu da je Morumbi pravo mesto za kupovinu talentovanih napadača

David Neres, Entoni i sada Brener. Ajaks bi da formira napadački trio od igrača koji su ponikli u redovima Sao Paula.

Pre četiri godine su sa Trikolorima dogovorili transfer Davida Neresa za 22.000.000 evra, ovaj 23-godišnji Brazilac je u Amsterdamu izrastao u jednog od najboljih mladih igrača u Evropi. Isti recept iskoristili su i početkom tekuće godine, kada su sa Morumbija doveli još jednog mladog Brazilca - Entonija. Platili su ga 16.000.000 evra, ali holandski mediji tvrde da bi Sao Paulo na ime bonusa mogao da inkasira i dodatnih 13.000.000 evra. U prvoj polusezoni na Johan Krojf Areni zabeležio je sedam golova i osam asistencija na 18 nastupa.

Izabrane vesti

Sada su spremni kesu da odreše i za usluge 20-godišnjeg Brenera. Italijanski novinar Nikolo Skira tvrdi da je klub iz Amsterdama u toku sedmice poslao ponudu tešku 10.000.000 evra za usluge mladog napadača Sao Paula, kao i da je Breneru ponuđena saradnja do leta 2025. godine. Brazilski klub traži više novca.


Mladi napadač rodom iz Kujabe je ponikao u Sao Paulu. Prošao je sve omladinske selekcije i od 2017. godine postao profesionalac. Trener Trikolora Fernando Diniz, jedan od najcenjenijih stručnjaka u Brazilu, dao mu je šansu prošle godine u Fluminenseu, ali se nije snašao. Šest nastupa i gol kasnije vratio se u matični klub, gde mu se put ponovo ukrstio sa Dinizom. Ovoga puta je brazilski Pep Gvardiola uspeo da izvuče najbolje iz mladog centarfora. Shvatio je da Brener ima istančan njuh za golove i da je jako snalažljiv u protivničkom šesnaestercu. Pomogao mu je malo da se bolje pozicionira i rezultat je bio fantastičan - 21 gol na 37 nastupa. Izrastao je u jednog od najvažnijih igrača lidera brazilskog prvenstva.

"Kada sam stigao u Sao Paulo zamolio sam ga da se vrati. Ubedio sam Brenera da mora da se promeni, da mora fudbal da shvati ozbiljnije, jer može puno da mu ponudi. Sada je daleko odgovorniji, disciplinovaniji i voli da pomaže drugima. To su ljudske karakteristike, nisam ga učio kako da igra fudbal. Pričam mu malo o pozicioniranju, a on mi uzvraća golovima. U mojem timu, zbog načina fudbala koji propovedam, onaj koji pomaže i podržava druge i koji se potpuno posveti ekipi na kraju najviše profitira", izjavio je trener Sao Paula Fernando Diniz.

Dobre partije nisu prošle neopaženo. Ajaks je zagrizao i nema sumnje da je prva ponuda samo opipavanje pulsa. Kopljanici će pokušati da završe posao tokom zimske pijace, kako bi mladi Brener iskoristio narednih šest meseci da se što bolje pripremi za narednu sezonu.



tagovi

Zimski prelazni rok 2021AjaksSao PauloDavid NeresEntoni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara