Tomaš Souček (©Reuters)
Tomaš Souček (©Reuters)

Gol TSC-u za potvrdu najboljih mesec dana karijere

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.12.23. | 11:41

Tomaš Souček nikada nije bio ovako efikasan u kontinuitetu

S obzirom na poziciju koju igra, Tomašu Součeku davanje golova nije prioritet. Ipak, češki reprezentativac umeo je da bude efikasan i sezonu završi s dvocifrenim brojem pogodaka, a u kakvoj formi trenutno igra mogao bi da stigne i do ličnog rekorda. Gol za pobedu Vest Hema u Bačkoj Topoli (1:0) bio mu je peti uzastopni u isto toliko mečeva. Ukupno ih je dao 10, doduše računajući i utakmice za reprezentaciju Češke.

Odlični vezista Čekićara uskoro će obeležiti jubilarnih 10 godina profesionalnog bavljenja fudbalom, ali do ovog novembra 2023. nikada u karijeri nije vezao pet uzastopnih mečeva u kojima je bio strelac. Pritom, seriju je započeo sredinom meseca, 12. novembra u susretu sa Notingem Forestom, kada je pogodio u 88. minutu za pobedu 3:2.

Izabrane vesti

Golom protiv TSC-a Souček je zaokružio najefikasnijih mesec dana svoje karijere. Posle Notingema pogodio je protiv Poljske i Moldavije, pomogavši Česima da se plasiraju na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, zatim je bio precizan u mečevima sa Barnlijem i TSC-om.

Ono što je posebno interesantno, golovi za Vest Hem bili su ključni za pobede Čekićara i to u poslednjim trenucima. Pomenuli smo da je mrežu Notingema zatresao u 88. minutu, dok se protiv Barnlija u strelce upisao u nadoknadi za 2:1, a protiv TSC-a u 89. minutu za 1:0. I gol Poljskoj za 1:1 imao je veliku važnost jer je sačuvao Čehe na drugom mestu kvalifikacione grupe. Jjedino je protiv Moldavije pogodio kada je sve već bilo rešeno - za 3:0 u 90. minutu.

"Uživam u životu, jer je sve perfektno. Nije kao da sam davao golove na 4:0, 5:0, već su to bili jako važni pogoci i većina njih nam je pomogla da stignemo do bodova. Mnogo mi je drago što mogu da pomognem ekipi. Trudim se da budem spreman za svaku loptu, ako mi neko doda, ali ako neko promaši, ja želim da budem tu", izjavio je Souček posle meča na severu Srbije.

Odlaskom Deklana Rajsa prošlog leta u Arsenal Čeh je ponovo dobio slobodu u igri i ofanzivniju ulogu nego što je bila prošle sezone. Kada je 2020. doveden iz Slavije Prag za nešto više od 16.000.000 evra, Dejvid Mojes prvo je držao Součeka nešto isturenije, a Rajsa na zadnjem veznom, da bi im potom zamenio uloge. Nakon što je Englez prodat Arsenalu za 116.000.000 evra, iskusni strateg rešio je da vrati Součeka iza napadača.

Povratak na staru poziciju probudio je 28-godišnjaka iz Havličkuvog Broda, koji je u naletu da nadmaši 10 premijerligaških golova iz druge sezone, prve kompletne, po dolasku u Vest Hem.

"Nadam se da svi vide da sam na terenu izuzetno motivisan da ostavim utisak u svakoj utakmici. Možda se prošle sezone nisam osećao dovoljno dobro, nisam bio dovoljno motivisan, ali u ovoj se osećam fantastično", pričao je Souček u oktobru.

Češki vezista trenutno je na četiri gola u prvenstvu, jedan je dao u Liga kupu i dva u Ligi Evrope. Priliku da dopuni golgeterski učinak i seriju vezanih pogodaka produži na šest utakmica imaće u nedelju protiv Kristal Palasa (15.00).


tagovi

Tomaš SoučekVest HemTSC Bačka TopolaLiga EvropePremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara