Sa meča Gvatemala – Meksiko (©Reuters)
Sa meča Gvatemala – Meksiko (©Reuters)

Gold kup: Gvatemala osetila gnev Meksikanaca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 06:36

Sombrerosi slavili 3:0

Gnev zbog propuštenih šansi za pobedu u prvom kolu protiv Trinidada, fudbaleri Meksika su iskalili na nedužnoj Gvatemali.

Sombrerosi su u 2. kolu grupe na Gold Kupu lako pobedili Gvatemalu (3:0) i skoro da su prošli u četvrtfinale. Samo baš retko viđeni splet okolnosti u poslednjem krugu može da ih spreči da odu među osam najboljih.

Izabrane vesti

Nije Meksikance poremetilo ni odlaganje početka utakmice zbog lošeg vremena, ni teren koji nije bio baš u savršenom stanju. Bilo im je potrebno pola sata, pa da „kiflom“ Roželija Funesa Morija nađu put do prvog pogotka.

A, kada se načne autsajder, onda sve ide mnogo lakše. Isti igrač iz Montereja je u 55. minutu duplirao prednost Sombrerosa, dok je tačku na meč stavio Orbelin Pineda iz Kruz Azula golom u 79. minutu.

Ceo meč je bio, suštinski, igra mačke i miša, prošao je u potpunoj dominaciji Meksika, kojem će bod u poslednjem kolu protiv Salvadora biti dovoljan za prolaz dalje. A, možda čak prođe dalje i u slučaju poraza.

Za Gvatemalu je potonule sve šanse da prođe u drugi krug, ostalo joj je još da odigra utakmicu protiv Trinidada i Tobaga za oproštaj.

GOLD KUP - 2. KOLO

Grupa A

Četvrtak

Trinidad i Tobago – Salvador 0:2 (0:1)

/Enrikez 30, Martinez 90/

Gvatemala – Meksiko 0:3 (0:1)

/Funes Mori 29, 55, Pineda 79/

 


tagovi

Gold Kupreprezentacija Meksika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara