Slavlje fudbalera Olimpije (©AFP)
Slavlje fudbalera Olimpije (©AFP)

Goleada u Asunsionu, Olimpija pokazala autoritet i napunila mrežu Takuarija

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 02:11

Sigurna igra šampiona za nova tri boda

Došao je da ugasi požar, a mandat Karlosa Paredesa na klupi Takuarija počeo je katastrofom. Goleada u Asunsionu i to od strane njegovog bivšeg kluba Olimpije!

Možda ipak nije do Roberta Pereire kome je uručen otkaz posle samo dva kola, već do tima koji je imao na raspolaganju. To se sada jasno videlo, pošto je Olimpija pokazala autoritet i do vrha napunila mrežu Takuarija kome je očigledno suđeno da se bori za opstanak ove sezone i ta mu je uloga dodeljena već posle tri kola - 4:0 (1:0).

Izabrane vesti

Šampion Paragvaja uživao je u prelepoj večeri i priredio užitak za svoje navijače. Kao što se i očekivalo, Olimpija je od starta nametnula tempo protiv ekipe koja je odmah stala u defanzivni gard, mada nije dugo izdržala. Već posle 13 minuta Fakundo Bruera postigao je gol, ali je isti poništen zbog ofsajda. Sreća mu nije okrenula leđa u osmom minutu nadoknade, kada se sa bele tačke konačno upisao u listu strelaca.

Do tog pogotka golman Takuanija Karlos Servin morao je već ozbiljno da zaprlja dres i rukavice, jer su napadi domaćina išli gotovo iz minuta u minut. Fantastičnim intervencijama uspeo je da sačuva goste skoro celo poluvreme, ali kod udarca Bruere sa kreča nije mogao ništa... Faul za kazneni udaracje načinio Luis Kabral, a morala je da reaguje VAR soba kako bi svaka dilema bila otklonjena.

Posle jednog gola na poluvremenu, čekalo se samo kada će domaćin da pokrene lavinu i zatrpa protivnika. Olimpija je nastavak počela nešto smirenije, opuštenije, što je zapravo bila zamka za Takuari da krene napred. Kada se to i dogodilo, valjda u uverenju gostiju da mogu da pariraju šampionu, usledila je kazna. Fernando Kardozo pronašao je Derlisa Gonzaleza koji je bez muke matirao Servina, da bi Giljermo Paiva i Brajan Montenegro u 82. i trećem minutu nadoknade obezbedili ubedljiv trijumf.

PARAGVAJ 1 (APERTURA) – 3. KOLO

Petak

Amelijano – Resistensija 0:3 (0:1)

/Martinez 13, Salinas 50, Pereira 68/

Subota

Libertad – Lukenjo 1:1 (0:1)

/Ovijedo 47 – Perez 36/

General Kabaljero – Nasional 0:1 (0:1)

/Kandija 28/

Nedelja

Sero Portenjo – Guarani 1:1 (0:0)

/Čurin 77 – Kaseres 51/

Gvairenja – Trinidense 1:1 (0:0)

/Lima 90+5 - Himenez 46/

Olimpija Asunsion - Takuari 4:0 (1:0) /Bruera 45+8 penal, Gonzalez 71, Paiva 82, Montenegro 90+3/



tagovi

Olimpija AsunsionParagvaj 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara