Mario Fernandes slavi pogodak (©Reuters)
Mario Fernandes slavi pogodak (©Reuters)

Goleada u Budimpešti: Rusi rafalom, Mađari od 0:3 do 2:3, ali bez moći za više, Nikolić strelac (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.09.20. | 19:58

Zbornaja komanda ostvarila oba trijumfa i traži prolaz u viši rang

Mogli su Mađari da završe i s težim porazom od Srbije, ali na kraju su se borili do poslednjeg daha i umalo uspeli da nadoknade zaostatak od čak tri gola! Ipak, posle prave goleade na stadionu Ferenc Puškaš u Budimpešti Rusija je uspela da zadrži vođstvo i uzme nova tri boda za sam vrh Grupe 3 – 3:2 (2:0).

Strašan meč u Budimpešti! Mogla je Rusija sa zemljom da sravni Mađarsku, ali su se izabranici Stanislava Čerčesova opustili u drugom poluvremenu i umalo završili poput krave koja daje deset litara mleka odjednom, sa prosutom kantom mleka! Na kraju je Zbornaja komanda nekako odbila sve nalete ofanzivnih Mađara, ali ostaje utisak da je domaćin mogao da pretrpi i daleko ubedljiviji poraz da je lider Grupe 3 ostao u petoj brzini do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Izabrane vesti

Čerčesov se u odnosu na meč protiv Srbije odlučio za nekoliko promena. Na levom defanzivnom boku umesto strelca gola Karavajeva zaigrao je Kudrijašov, Jonova je povukao nazad u vezni red na mesto Bakajeva, dok je Anton Mirančuk uzeo njegovu rolu na desnom krilu, a na suprotnoj strani zaigrao je Kuzjajev. Njegov kolega Marko Rosi je takođe rotirao, ali i promenio formaciju za ovaj susret. Umesto pobedničkog sistema 4-2-3-1 iz Turske, Mađari su ovog puta igrali u varijaciji sistema 3-5-2, gde su Orban, Leng i Atila Salaj bili defanzivni triling, Beše i Holender po bokovima, a Šiger, Nađ i Soboslaj u veznom redu, dok su ispred samo bili Šalaj i Adam Salaj.

Ta se promena negativno odrazila na igru Mađarske, koja je protivniku dozvolila previše ozbiljnih šansi. Kakvih je samo uvodnih 46 i možda koji minut više odigrala Rusija! Činilo se da su gosti pogađali po volji i da bi svaki šut prolazio pored Petera Gulačija. Već u 15. minutu Anton Mirančuk iskoristio je prostor koji mu je otvorio Kuzjajev za 1:0 i dodatnu ofanzivu Rusije, da bi do 34. minuta na semaforu već pisalo 2:0 u korist gostiju. Strelac je ovog puta bio Magodem Ozdojev posle katastrofalne greške kapitena Salaja u svom kaznenom prostoru. Umesto da izbija loptu u opasnoj zoni, Salaj se odlučio da istu primi prvo, što je protivnik pročitao, došao u posed, da bi Ozdojev rutinski zatresao mrežu.

Mogla je Rusija već u prvom poluvremenu da uveća razliku, ali se na to ipak sačekao prvi napad drugog dela utakmice. Tek što se lopta zakotrljala Artjom Dzjuba je pronašao Fernandesa pošto se lepo zagradio na petercu, okrenuo, pronašao slobodnog saigrača i omogućio mu da se proslavi.

Umesto da se ofanziva nastavi, Rusi su se posle nekoliko trenutaka prosto ugasili i prepustili inicijativu Mađarskoj. I to im se umalo obilo o glavu! Roland Šalaj je uspeo da iznenadi uspavanog Šunina, a onda je Marko Rosi napravio pravi potez jer je umesto Adama Salaja uveo Nemanju Nikolića jer je domaćin dobio na agresivnosti.

Nikolić je poverenje selektora odmah opravdao jer je posle samo tri minuta od momenta ulaska u igru postigao gol i uneo pravu dramu u meč! Međutim, ubrzo se videlo da Mađari ne mogu više od toga, bar ne kada Rusija igra ozbiljno u obe faze. Utakmica se završila praktično bez novih velikih šansi na obe strane, pa je Rusija odnela velika tri boda kući. 

LIGA NACIJA B - 2. KOLO

Nedelja

GRUPA 3

Mađarska - Rusija 2:3 (0:2)

/Šalaj 62, Nikolić 70 – Ant. Mirančuk 15, Ozdojev 34, Fernandes 46/

20.45: (2.00) Srbija (3.40) Turska (3.90)

GRUPA 4

Vels - Bugarska 1:0 (0:0)

/Vilijams 90+3/

Republika Irska - Finska 0:1 (0:0)

/Jensen 64/

Ponedeljak

GRUPA 1

20.45: (1,75) Austrija (3,50) Rumunija (5,10)

20.45: (3,20) Severna Irska (2,75) Norveška (2,65)

GRUPA 2

20.45: (2,15) Izrael (3,10) Slovačka (3,80)

20.45: (2,80) Češka (3,05) Škotska (2,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mario FernandesArtjom Dzjuba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara