Golman čudotvorac - Riman brani svaki drugi penal u Bundesligi i svaki treći u celoj karijeri

Vreme čitanja: 1min | sub. 07.10.23. | 19:11

Sa današnje dve odbrane protiv Lajpciga, iskusni čuvar mreže popeo se na kotu 34

Prosečnim ljubiteljima fudbala njegovo ime ne znači mnogo. Mnogima vrlo verovatno ništa. Ali u Nemačkoj Manuel Riman (35) je poznat kao najbolji penaldžija među golmanima.

Taj epitet iskusni čuvar mreže potvrdio je i večeras na gostovanju RB Lajpcigu, gde je s dva odbranjena udarca sa 11 metara izrastao u junaka ne samo njegovog Bohuma, nego čitavog kola u Bundesligi.

Izabrane vesti

Riman je u 27. minutu prvo uhvatio 'živu loptu' posle šuta mladog Ćavija Simonsa, da bi u 61. pročitao i iskusnog Emila Forsberga. Bohum je do kraja uspeo da sačuva 'nulu' u Saksoniji, što ovom podahvatu posebno daje na značaju.

Otkako se Bohum vratio u nemačku elitu 2021. Riman je standardan i za to vreme protiv ovog tima dosuđene su 23 najstrože kazne. Računajući dva današnja udarca, čovek je ukrotio je čak 11?! Maltene svaki drugi.

Kada govorimo o prvoj i drugoj ligi, odnosno DFB kupu, pucali su mu ukupno 73 puta za čitavu karijeru - odbranio je 29! Iliti blizu 40 odsto.

A ako priču uključimo sva takmičenja, Riman je sačuvao mrežu 34 puta iz 94 udaraca sa bele tačke.

Poređenja radi, najuspešniji čuvar mreže u ovom segmentu (u ovom veku) je Samir Handanović sa 38 odbrana. Doduše, radi se isključivo o penalima odbranjenim u elitnim rangovima.


tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara