Džefri Šlup (©Reuters)
Džefri Šlup (©Reuters)

Golman dao, Loris uzeo: Bunker je Murinjov refleks, Liverpulu čist put do prvog mesta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.12.20. | 17:12

Podela plena Selhurst Parku

Počeli smo već da pišemo o tome kako se Žoze Murinjo promenio, kako se više ne svađa sa novinarima i kolegama, već se čak i sa igračima šali po društvenim mrežama, da pišemo kako je sada mirniji i zreliji i opet kandidat za titulu... I sve to stoji, ali u jednoj stavki se Žoze nije promenio. Ostao je taj refleks da se posle gola vođstvo brani čak i protiv slabijeg rivala, a u 12. kolu Premijer lige takva je filozofija koštala Totenhem dva boda u gradskom derbiju na gostovanju kod Kristal Palasa. Imali su Pevci gol prednosti, ali ne i drskosti da nastave da gaze rivala, pa je Palas u 81. minutu pogodio za konačnih 1:1 i Liverpulu očistio put do prvog mesta na tabeli Premijer lige, pod uslovom da večeras prema očekivanjima savlada Fulam.

Sad je tu Totenhem, ali Murinjo ne može da bude zadovoljan zbog načina na koji je ispustio pobedu. Jer nema nikakve sumnje da je Totenhem kvalitetniji sastav od Palasa i to se i videlo u uvodnim trenucima meča. Prvi put se izvukao domaći tim zahvaljujući fenomenalnoj rekaciji Visentea Guaite, ali je Palasov golman ubrzo izgubio koncetraciju i dozvolio da mu jedan ne baš savršen udarac Harija Kejna prođe iza leđa.

Izabrane vesti

Međutim, tu je Totenhem napravio ključnu grešku, da li zbog psihologije igrača ili Žozeove naredbe sad nije ni bitno, tek Pevci su se povukli u strogu defanzivu i suštinski provocirali uzvratni kiks.

Na kraju je taj jedan kiks napravio Ugo Loris, loše je reagovao na jednu ubačenu loptu Eberečija Ezea koja je potom pala tačno pred nogu Džefrija Šlupa i to je bilo konačnih 1:1. Nisu smeli gosti da rivalu daju slobode da se toliko razmaše. Visio je taj gol u vazduhu.

U samom finišu opet dominacija gostujućeg sastava, Guaita je dobio priliku da se iskupi za taj kiks iz 23. minuta, dve zapažene intervencije imao je u poslednjih 10 minuta meča, prvi put zaustavio udarac Serža Orijea, zatim i Erika Dajera, na to se nadovezala i prečka posle lukavog udarca Bena Dejvisa i Totenhemovim navijačima je ostalo samo da se pitaju: a, zašto sve vreme nismo igrali ovako?

Čekamo i Murinjov odgovor, a čekamo i da vidimo šta će se desiti na Krejven Kotidžu, jer već u sredu: Liverpul – Totenhem na Enfildu. Pa i okršaj Pevaca sa Lesterom. Tek ako tu dobro prođe mogli bismo zaista da pričamo o Murinjovom Totenhemu kao legitimnom izazivaču za titulu.

PREMIJER LIGA – 12. KOLO

Petak

Lids – Vest Hem 1:2 (1:1)

/Klih 6p – Souček 25, Ogbona 80/

Subota

Vulverhempton – Aston Vila 0:1 (0:0)

/El Gazi 90+4 pen/

Njukasl - VBA 2:1 (1:0)

/Almiron 1, Gejl 82 - Furlong 50/

Mančester J. - Mančester S. 0:0

Everton - Čelsi 1:0 (1:0)

/Sigurdson 22pen/

Nedelja

Sautempton – Šefild j. 3:0 (1:0)

/Adams 34, Armstrong 62, Redmond 83/

Kristal Palas – Totenhem 1:1 (0:1)

/Šlup 81 – Kejn 23/

17.30: (8,00) Fulam (5,30) Liverpul (1,35)

20.15: (1,60) Arsenal (3,80) Barnli (6,00)

20.15: (2,05) Lester (3,40) Brajton (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Visente GuaitaUgo Loris

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara