Gol Ivana Provedela (Reuters)
Gol Ivana Provedela (Reuters)

Golman trznuo glavom, Rim izgoreo! Atletiko Madrid će sanjati Ivana Groznog (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.09.23. | 23:16

Ivan Provedel heroj Lacija postigao izjednačujući gol u petom minutu nadoknade

Grupa E Lige šampiona sa Fajenordom, Atletiko Madridom, Lacijem i Seltikom, na papiru je jedna od najujednačenijih u ovogodišnjoj Ligi šampiona. A već u prvom kolu, to se dalo videti i na terenima Olimpika, odnosno De Kajpa. Jer Jorgandžije su zaustavljene na kultnom rimskom stadionu, a pitanje je da li bi Roterdamersi trijumfovali sa 2:0 da gosti ih gosti iz Šoktske nisu častili sa dva crvena kartona.

Međutim, apsolutno najupečatljiviji detalj večeri ove grupe dogodio se na Olimpiku. Atletiko je u svom stilu pokušao da sačuva minimalnu prednost stečenu u 29. minutu i za atletikovski pristup je debelo kažnjen na način koji se ne viđa često. Krenuo je golman Lacija Ivan Provedel u kazneni prostor rivala, trznuo glavom u dubokoj nadoknadi, plavi deo Večnog grada je izgoreo, a Jorgandžije će sanjati Ivana Groznog - 1:1.

Izabrane vesti

Jeste Atletiko u drugom delu bio za nijansu ofanzivniji nego u prvom, ali nije to bila istinska težnja da se pobeda overi. Lacio je jurišao da nadoknadi gol zaostatka i uspeo je da razočara Dijega Simeonea i njegove pulene tamo gde je Čolo igrao od 1999. do 2003. godine, naravno u nebeskoplavom dresu. Nakon kornera i nesigurne intervencije odbrane Atletika sve oči su bile uprte u glavnog sudiju i da li će dosuditi penal, ali za to vreme Danilo Kataldi je bio najpribraniji, nije dozvolio da ga situacija pogoleba i prosledio je loptu do Luisa Alberta koji je sekund kasnije spakovao je gol Provedelu.

GOL PROVEDELA POGLEDAJTE OVDE.

Čuvar mreže domaćina poništio je gol najmlađeg španskog strelca za Atletiko u istoriji Lige šampiona. Doduše, nije Atletiko ni zaslužio da vodi posle prvih 45 minuta budući da je 20-godišnji centralni vezista Pablo Barios pogodio zahvaljujući Daičiju Kamadi od kojeg se lopta odbila prevarivši upravo Provedela.

Kada je reč o duelu na Roterdamu, Fajenord ga je otvorio poprilično stegnuto i neprepoznatljivo. Ekipa Arnea Slota, koju karakterišu konstantni i stihijski napadi koji god rival da joj se nađe prekoputa, u prvih pola sata igre bila je maltene bez pokušaja, a vođstva se domogla isključivo individualnim kvalitetom Kalvina Stengsa i lošim postavljanjem živog zida rivala. Letošnje pojačanje Roterdamersa pronašlo je rupu u živom zidu i učinila drugo poluvreme lakšim za domačina. Stengs je postao prvi Holanđanin strelac gola direktno iz slobodnjaka još od 2014. godine i Veslija Snajdera koji je zatresao mrežu Arsenala kao igrač Galatasaraja.

A po izlasku iz svlačionice Seltik je častio protivnika sa dva crvena kartona. Drugi žuti Lagerbjelkea doneo je penal koji u gol nije pretvorio Igor Paišao, ali je samo pet minuta kasnije direktno isključen i Holm (68. minut) te posle gola Alireze Jahanbakša iz 72. nije bilo povratka za ekipu Brendana Rodžerdsa.

Seltik je demonstrirao nesvakidašnju nedisciplinu budući da je večeras za manje od pet minuta zaradio isti broj isključenja kao na prethodne 72 utakmice u Ligi šampiona.


GRUPNA FAZA - 1. KOLO

GRUPA E

LACIO - ATLETIKO MADRID 1:1

/Provedel 90+5 - Barijos 29/

Stadion: Olimpiko

Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija)

Žuti kartoni: Patrik, Imobile, Sari (Lacio), Lino, Grizman, Korea, Simeone (Atletiko Madrid)

LACIO (4-3-3): Provedel - Marušić, Patrik, Romanjoli, Pelegrini (Od 38. Lacari) - Kamada (od 62. Genduzi), Vesino (od 76. Kataldi), Luis Alberto - Anderson (od 62. Isaksen), Imobile, Zakanji (od 76. Pedro)

ATLETIKO MADRID (3-5-2): Oblak - Savić, Vitsel (od 75. Korea), Ermoso - Molina, Ljorente, Barios (Od 46. Himenes), Saul, Lino (od 79. Rikelme) - Morata, Grizman

------------------------------------------

FAJENORD - SELTIK 2:0

/Stengs 45+2, Jahanbakš 76/

Stadion: De Kajp

Sudija: Irfan Peljto (BiH)

Žuti kartoni: Timber (Fajenord)

Crveni kartoni:  Lagerbijelke, Holm (Seltik)

FAJENORD (4-2-3-1): Velenrojter - Gertrujda, Trauner, Hancko, Hartman - Vejfer, Timber (od 73. Zeruki) - Pajšao (od 67.Jahanbakš), Stengs, Ivanušec (od 89. Sauer) - Minte (od 67. Lingr)

SELTIK (4-2-3-1): Hart - Džonston, Lagerbjelke, Skejls, Tejler - Mekgregor, Hatate (od 58. Holm) - Maeda (od 82. Oh Hjeon), O'Rajli (od 82. Bernardo), Palma (od 58. Jang) - Furuhaši (od 67. Ivata)


tagovi

LacioSeltikFajenordAtletiko MadridIvan Provedel

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara