Gol Mudrika (Reuters)
Gol Mudrika (Reuters)

Golmanske ludorije i Arsenalov vaskrs na Stamford Bridžu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.10.23. | 20:32

Čelsi do 77. minuta vodio sa 2:0, Robert Sančez velikim kiksom udahnuo život Tobdžijama

Ako je i bilo dileme, sada retko ko ima argumente i pravo da ospori - Arsenal Mikela Artete je tim sa karakterom, tim koji ne odustaje! Kako su Tobdžije izgledale na Stamford Bridžu tokom prvih 45, ma 60 i kusur minuta, čovek bi rekao "Žali bože one pobede protiv Mančester Sitija neposredno pre reprezentativne pauze". Bilo je to bezidejno, anemično izdanje kluba koji je do ovog 9. kola delio prvo mesto na tabeli sa Totenhemom. Arsenal je bio u konopcima, spreman za nokaut i gard gostiju dodatno je spuštao golman David Raja. Sve je bilo spremno za završni udarac Plavaca. Međutim, dok je ekipa Maurisija Poketina vagala kako da poštalje rivala na zemlju, Robert Sančez joj je u 77. minutu kardinalnom greškom udahnuo život. A Čelsi koji je slavljem u londonskom derbiju mogao da napravi prekretnicu za sada turobne sezone, prokockao je prednost od 2:0 i osvojio bod kojim niko na Stamford Bridžu ne može da se sladi - 2:2.

Utakmica kola u Premijer ligi obeležena je golmanskim ludorijama... Na obe strane terena. Raja je od Emirtata i duela sa Sitijem do Stamford Bridža prošao put od raja do pakla. Hvalio ga je Mikel Arteta kada je Arsenal potukao Građane, samo da bi večeras psihički maltretirao svog zemljaka i trenera. U 15. minutu kod vodećeg gola Kola Palmera iz penala nije Španac mogao ništa, ali je početkom drugog dela dozvolio da Mudrikov nehotični udarac, a realno centaršut, završi u mreži. A samo desetak minuta kasnije poklonio je Palmeru loptu u svom šesnaestercu i nekim čudom uspeo da ispravi grešku viđenu za vođstvo Čelsija od 3:0.

Izabrane vesti

A onda je ludilo iz Rajinih nogu i glave zaposelo Roberta Sančeza. Nije letošnje pojačanje Čelsija prvi put ove sezone kiksnulo, ali je Špancu netačan pas iz 77. minuta bio sigurno najskuplji gubitak koncentracije od kada je stao među stative engleskog velikana. Derbiji najčešće ne trpe amaterizam što se videlo i večeras. Vrhunski je odreagovao Deklan Rajs, kao igrač sa prefinjenim njihom za gol, iz prve gađao nebranjenu mrežu sa tridesetak metara. Ovakvi potezi Rajsa samo provociraju Poketina da u skorije vreme pruži priliku srpskog čuvaru mreže Đorđu Petroviću.

Jedno veštačko disanje i Arsenal se osetio živim. Sedam minuta kasnije, ne samo da je stao na noge, već je krenuo i po ceo plen. Od ekipe koja nije postojala na terenu, gost je nadoknadio dva gola zaostatka, a ponovo je Artetin džoker bio Leandro Trosar, prvi Arsenalov igrač u istoriji Premijer lige koji je prva tri gola za klub postigao kao rezervista. Ulazak na teren u 78, pogodak u 84. minutu kojem je prethodila savršena lopta PBukaja Sake. A samo nekoliko sekundi kasnije, Edi Enketija umalo da natera Sančeza da treći put vadi loptu iz mreže.

Potpuna transformacija Tobdžija u završnih petnaestak minuta. Jer tri četvrtine duela nisu ličili na lidera Premijer lige i jedan od dva neporažena tima prvenstva. Nijedan udarac u okvir gola tokom prvog poluvremena, nijedna prava gol šansa, nevidljivi Edegor, tihi Bukajo Saka, a samim tim i beskorisni Gabrijel Žezus. Zatim nesnađeni Aleksandar Zinčenko kojeg je Arteta mogao već na poluvremenu da zameni Tomijasuom budući da ga je Rahim Sterling uništavao. Kakvu je Čelsi šansu prokockao pokauze i Artetina izmena iz očaja u 68. minutu. Zajedno sa Enketijom ušao je Emil Smit Rou, momak koji od onog bleska takmičarkse 2021/22, nije odigrao ni 200 minuta u Premijer ligi.

Imao je doduše i Čelsi priliku da nakon Arsenalovog povratka, ponovo povede. Ipak, ovaj meč je pokazao da i jednom i drugom londonskom klubu nedostaje vrhunsi špic. Nikolas Džekson je u završnici gađao dalji ugao iz šesnaesteraca, ali ga je David Raja prilično lako zaustavo.

PREMIJER LIGA – 9. KOLO

Subota

Liverpul - Everton 2:0 (0:0)

/Salah pen 75, 90+7/

Bornmut - Vulverhempton 1:2 (1:0)

/Solanke 17 - Kunja 47, Kalajdžić 88/

Brentford - Barnli 3:0 (1:0)

/Visa 25, Embeumo 62, Godos 87/

Mančester Siti - Brajton 2:1 (2:0)

/Alvarez 7, Haland 19 - Fati 73/

Njukasl - Kristal Palas 4:0 (3:0)

/Marfi 4, Gordon 44, Longstaf 45+2, Vilson 66/

Notingem Forest - Luton 2:2 (0:0)

/Vud 48, 76 - Ogbene 83, Adebajo 90+2/

Čelsi - Arsenal 2:2 (1:0)

/Palmer 15, Mudrik 48 - Rajs 77, Trosar 84/

21.00: (8,00) Šefild Junajted (5,30) Mančester Junajted (1,35)

Nedelja

17.30: (1,95) Aston Vila (3,70) Vest Hem (4,10)

Ponedeljak

21.00: (1,50) Totenhem (4,40) Fulam (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ArsenalČelsiDeklan RajsDavid RajaRobert Sančes

Obaveštavaj me

Arsenal
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara