Fudbaleri Karakasa (Foto: Reuters)
Fudbaleri Karakasa (Foto: Reuters)

Golobradi Karakas kreće po kartu za Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.21. | 21:30

Venecuelanski tim zbog finansijskih problema ostao bez velikog broja igrača, koje je odmenio mlađim, neiskusnijim; zbog teških povreda će na megdan Sezar Valjehu (23.15) i bez dvojice bitnih fudbalera

Sezar Valjeho će u prvom meču prve runde kvalifikacija za Kopa Libertadores dočekati Karakas (23.15). Mada zbog zabrane ulaska u sve regije u Peruu, osim u Limu, neće moći da igra na svom stadionu, već će rivala ugostiti na Monumentalu, peruanski tim će svakako predstavljati ozbiljan

Jer Valjeho je posle vrlo uspešne prošle sezone, u kojoj je završio na četvrtom mestu, uspeo da povrati fudbalere koji su prethodnih godina usled dobrih igara napustili klub, sa namerom da po treći put u istoriji izbori učešće u Kopa Libertadoresu. To se pre svega odnosi na iskusne fudbalere, vezistu Donalda Miljana i napadača Santijaga Silvu, koji je 2019. godine za tim iz Truhilja postigao 15 golova i trebalo bi da pravi društvo u špicu Jorlejsu Meni, najefikasnijem igraču Valjeha u prethodnoj sezoni.

Izabrane vesti

(2,15) Sezar Valjeho (2,95) Karakas (3,60)

Potpuno suprotno od domaće ekipe, Karakas je u pauzi između sezona zbog finansijskih problema ostao bez nekih od najboljih igrača, a kako nije bilo novca za velika pojačanja, bio je primoran da ih odmeni jedino mladim, uglavnom afričkim igračima, i fudbalerima koji su prošlu sezonu proveli na pozajmici, pa prosek starosti tima iznosi tek nešto preko 22 godine.

Povrh svega toga, najtrofejniji venecuelanski klub su u prethodnom periodu pogodile i dve teške povrede bitnih igrača. Anderson Kontreras i Saul Guarirapa pokidali su ligamente kolena i neće ih biti u timu tokom većeg dela sezone.

"Što se tiče imena, čini mi se da je ovaj sastav slabiji u odnosu na prethodni, ali kada sezona počne, razvije se i završi se u decembru, znaćemo da li je rezultat bio superiorniji ili inferiorniji od prošlogodišnjeg. Oni koji nedostaju su veoma važni igrači, ali projekat kluba mora nastaviti da se održava, a to je davanje šanse igračima koji mogu da dođu do nacionalnog tima", rekao je Noel Sanvisente, trener Karakasa.

(4,00) Rojal Pari (3,45) Guarani (1,85)

Međutim, rezultatski su u dosta sličnoj situaciji. I pored svih muka, Karakasu za sada ide dobro u prvenstvu. Na 14 mečeva u prvenstvu upisao je samo dva poraza i trenutno drži drugu poziciju, sa bodom manje od lidera Deportivo Tahire.

Valjeho je takođe drugi u nacionalnom prvenstvu, doduše sa samo jednim porazom, ali je i odigrao pet mečeva manje od svog rivala iz Venecuele.

Revanš meč će se igrati za nedelju dana u Venecueli, a pobednik će u narednoj rundi kvalifikacija ići na megdan Hunioru iz Barankilje.

KVALIFIKACIJE ZA KOPA LIBERTADORES - 1. RUNDA

Sreda

Liverpul - Univerzidad Katolika 2:1 (0:1)

23.15: (2,15) Sezar Valjeho (2,95) Karakas (3,60)

Četvrtak

01.30: (4,00) Rojal Pari (3,45) Guarani (1,85)


tagovi

Kopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara