Golovi, tuče, isključenja... Argentina preko Čilea do trećeg mesta na Kupu Ameriku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.07.19. | 23:00

Ludilo od utakmice

Kada igraju Argentina i Čile, jedno je sigurno: pucaće po nogama i jednima i drugima! Pobediće onaj ko je spretniji s loptom, a lakše trpi udarce. Posle dva finala Kupa Amerike koja je dobio Čile na penale, Argentina je uspela da makar malo uzvrati udarac. I to je igrala 50 minuta bez isključenog Lionela Mesija – 2:1.

A, taman se Lionel razmahao, delovalo je da će ovo, na kraju, biti njegova najbolja utakmica na Kupu Amerike. Lukavom asistencijom iz slobodnog udarca, na nepostavljenu odbranu Čilea, „namestio“ je Agueru gol u 12. minutu.

Izabrane vesti

Već tada je počela da radi nervoza Crvenih, teško su podneli što gube, pogotovo što su kao na livadi izigrani kod gola. Tačno deset minuta kasnije Gaučosi su vodili 2:0, Dibala je sproveo u gol loptu koju mu je majstorski iz sredine odigrao Lo Selso.

I onda je krenuo cirkus. Najpre jedna gužva u kojoj je Vidal lupio šamar Dibali, ali za to je prošao bez kazne, dok su se ostali vukli, razvlačili, gurali, gazili...

Vrhunac antifudbala dogodio se u 37. minutu. Medel je gradio loptu da izađe u gol-aut, Mesi ga je s leđa nagazio, a prgavom defanzivcu Čilea to je bilo kao kada biku mahnete crvenom maramom ispred nosa. Zaleteo se Medel, grudima izudarao Mesija, a sudija je potegao crveni karton i isključio – obojicu.

Pucalo je po zglobovima i u nastavku meča, a dodatno se zakuvalo kada je Arturo Vidal iz penala smanjio na 2:1. Krenuo je Čile na sve ili ništa, jurišao je svom snagom, iako su njegovi fudbaleri uoči meča davali izjave kako ih treće mesto nešto naročito i ne zanima. Ali, pitanje časti je to. Ne trpe se porazi, pa makar i u ovim ne preterano bitnim utakmicama.

Argentina promašila „brdo“ šansi da ranije završi utakmicu, dve kolosalne šanse završile su van mreže, ali na kraju je ostalo tih 2:1.

Gaučosi su Kup Amerike završili osvajanjem trećeg mesta. Nisu uspeli da dođu do titule. Ostaje Mesiju i ekipi još jedna šansa. Sledeće godine domaćini turnira su zajedničkim snagama Argentina i Kolumbija. Tad ili nikad!

 

 

Foto: Reuters

KUP AMERIKE

Za treće mesto

Subota
Argentina - Čile  2:1 (2:0)
/Aguero 12, Dibala 22 - Vidal 59p/

Nedelja
22.00  (1.33)  Brazil  (4.80)  Peru (10.50)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara