Silađi (© Star sport)
Silađi (© Star sport)

Golovi u Lučanima vrede duplo: Sivić pretvorio Mladost u pobednički tim

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.05.23. | 20:25

Tim iz Dragačeva za 12 minuta završio posao protiv indisponiranog Radnika

Možda bi u Zajednici Superlige mogli da porazmisle da nagrade aktere utakmica u Lučanima: ko postigne gol na stadionu Mladosti da mu se računa duplo. Ne šalimo se, u onakim okolnostima, po „flekavom“ terenu, nejednako podšišane trave, u ambijentu koji tera i ono malo fanatika sa tribina, pravi je podvig ubaciti loptu u mrežu. Ekipa iz Dragačeva je to uspela čak dvaput i zasluženo osvojila tri boda protiv Radnika (2:0). I da se igralo u Surdulici, ista bi konstatacija važila, pošto uslovi na tamošnjoj „Bombonjeri“ baš i nemaju dodirnih tačaka sa nadimkom stadiona.

Pobedom na zatvaranju četvrtog kola plej-auta izabranici Tomislava Sivića su znatno popravili šanse u borbi za opstanak, bodovno su poravnati sa Radničkim (u međuvremenu slavio u Kruševcu) koga su na utakmici pre ove dobili na Čairu, što pokazuje da je angažman nekadašnjeg selektora mlade reprezentacije rezultirao pozitivnim efektom.

Izabrane vesti

Čak bi moglo da se konstatuje da je Sivić probudio najbolje u igračima koji su prethodno nosili dres kragujevačkog Radničkog. U Nišu je promovisao Aleksandra Varjačića na poziciju beka/krila, što mu se isplatilo (gol i iznuđen penal), da bi na ohrabrujućem talasu zaplivao i ka trijumfu nad još jednim direktnim konkurentom. Oslonio se na iskustvo, pošto su Nemanja Tomić i Marko Mirić režirali prvi gol (centaršut nekadašnjeg prvotimca Partizana na glavu bivšeg člana Crvene zvezde), da bi nešto iskusniji od tandema krila pristiglih iz Kragujevca (Mirić) poslao loptu u prostor za Vladimira Silađija, a povratnik u Mozzart Bet Superligu postigao prvenac od zimskog angažmana sa zadatkom da odmeni Milana Bojovića.

Kakav je to podvig Mladosti postaje jasno na osnovu podatka da je zabeležila prvu pobedu kod kuće posle pola godine, kao i da je premijerno od utakmice sa Kolubarom (igrane neposredno pre zaustavljanja prvenstva usled Mundijala u Kataru) dala dva gola na svom terenu. Koliko su se Lučanci podigli vidi se i na osnovu konkretnog doprinosa Sivića, oličenog u osvajanju devet bodova u četiri kola.

Osim što se oslonio na iskustvo u ofanzivnom delu tima, novi trener može da bude zadovoljan i učinkom golmana Saše Stamenkovića, sposobnog da ukroti sporadične pokušaje Andrije Radulovića i Milana Makarića, ali generalno tim Slavoljuba Đorđevića nije bio dovoljno učinkovit kao protiv Nišlija ili Napretka.

Mada, kad se vrati u Surdulicu, ako postigne gol, stvarno bi trebalo da se računa kao dva...

PLEJ-AUT MOZZART BET SUPERLIGE SRBIJE

MLADOST LUČANI – RADNIK 2:0 (2:0)

/Mirić 5, Silađi 12/

Lučani

Sudija: Lazar Lukić.

Mladost Lučani: Stamenković 7 – Ćirković 7, Milošević 7, Leković 7– Varjačić 7, F. Žunić 6,5 (od 72. Sremčević -), Jojić 6,5 (od 60. Adamović 6), Udovičić 6,5 – Mirić 7,5 (od 90. Stanisavljević -), Tomić 7 (od 61. Baha 6,5) – Silađi 7 (od 60. Ješić 6).

Radnik: Ranđelović 5,5 – Abubakar 5,5, Bondarenko 5,5, Stevanović 5,5, Stojanović 5,5 (od 74. Jokić -) – Oreščanin 6 (od 46. Lazić 6), Rustemović 6 – Radulović 6, Subotić 6 (od 57. Kunić 5,5), Dražić 5,5 (od 78. Mitošević -) – Makarić 5,5. 

Igrač utakmice: Marko Mirić (Mladost Lučani) 7,5.

MOZZART BET SUPERLIGA - PLEJ-AUT - 34. KOLO

Nedelja

Mladost GAT - Spartak 1:1 (0:0)

/Milić 57 - Ado 82/

Javor - Kolubara 2:0 (1:0)

/Kembel 12, 52/

Utorak

Mladost Lučani - Radnik 2:0 (2:0)

/Mirić 5, Silađi 12/

Napredak - Radnički Niš 1:2 (1:2)

/Bastajić 45+3 - Marjanović 15, Škrbić 30/





tagovi

Marko MirićVladimir SilađiMladost LučaniRadnikRadnik SurdulicaTomislav Sivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara