Goran Drulić: Šerif nije egoista, Duljaju posle subote želim sve najbolje

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.03.24. | 10:14

„Duki je napravio takav tim da samo oni veruju u sebe“, poručio u razgovoru za Mozzart Sport bivši napadač crveno-belih

„Rezultat nijer sporan, strelac Drulić Goran“... Koliko je samo rečenica ove sadržine puta titrala na usnama navijača Crvene zvezde. Nije se u vreme njegovog igračkog bitisanja igrala Liga šampiona u Ljutice Bogdana, ona utakmica u Beču i dvomeč sa Seltom, ostali su kao testament jedne sjajne generacije.

Ali velika većina zvezdaške javnosti smatra da se u dogledno vreme, pa i ako Crvena zvezda nastavi uspon na svim nivoima, neće pojaviti tako kompatibilan tandem kao što su svojevremeno bili Goran Drulić i Mihajlo Pjanović.

Izabrane vesti

Verovatno bi i navijačima i stručnom štabu Crvene zvezde bilo lakše da u izboru za večiti derbi imaju sličan profil napadača kao što je Goran Drulić. Snaga, moć prilikom sprinta i kretanja i istančan osećaj kao u petercu. Međutim, Goran Drulić u razgovoru za Mozzart Sport ne želi da baca pod voz Šerifa Endijajea, čak apostrofira njegove dobre strane uoči 172. večitog derbija.

„Zvezdin napadač ima vrlo čudnu sezonu, kao i kompletan tim. Gledajući mnoge parametre za mene nije sporan. Odličan je u duel igri, dobro se pozicionira, kretanje mu je jača strana... E, sada problem je što kao napadač morate da imate statistiku. On nije egoista, voli da radi za ekipu... Međutim, pred golom nije bio ubojit jesenas. Promašivao je“, poručuje na početku razgovora za Mozzart Sport.

Iako je snažni Afrikanac probuio barijeru i postigao dva kola u prolećnom delu sezone, bivši član Saragose ima konkretan savet za Zvezdinog napadača.

„Vidim da je pred golom sada mirniji. Bolje to izgleda nego u prvom delu sezone. Mali je uzorak mečeva, ali je u na onim snimcima što sam video, Šerif uvek dobro reagovao pred golom. On mora da zna da će kao napadač Crvene zvezde, protiv svih rivala u ligi, doći u bar jednu stopostotnu šansu. Možda i više. Ali reakcije su mu u petercu fudbalske. Video sam i detalj kada je trznuo glavom u Topoli, pa je ovaj mali golman TSC-a odbranio. Moguće je da je na njega uticala promena trenera i da sada zna tačne zahteve“.

Sa druge strane glavna snaga Partizana je Brazilac Mateus Saldanja, trenutno prvi strelac Mozzart Bet Superlige.ž

„Koliko vidim on i polušansu pretvara u golove. Dovoljno da Zvezda bude oprezna. Mada je drugačiji špic u odnosu na Šerifa“.

Jasno je da Goran Drulić očekuje trijumf Crvene zvezde i najavu još jedne šampionske titule, ali pažljivo će pratiti i razvoj ispisnika na klupi crno-belih Igora Duljaja.

On je tako pošten momak da nemam reči. Napravio je čudo sa Partizanom ove sezone. Da se ne lažemo, oni su na početku sezone izgledali jako skromno. Zvezda je sa druge strane dovela ozbiljna pojačanja. Retko ko je večitog rivala video kao takmaca u šampionskoj trci. Moguće da je to bila Dukijeva prednost. On je napravio takvu atmosferu da niko ne veruje u njih, a da oni veruju u krajnji cilj. To im pomaže da se održe na prvom mestu“.

Bez obzira na ishod večitog derbija, Drulić veruje da će Igor Duljaj napraviti ozbiljno karijeru.

„Znamo se dugo, igrali smo toliko puta jedan protiv drugog. Koliko se sećam ni kada je sve gorelo oko nas, on nikada nije rekao nijednu ružnu reč o nama, Crvenoj zvezdi. Poštovao nas je, kao što smo mi ljude iz Partizana. On je već pronašao svoj put kao trener. Čudo je napravio ove godine. Jako ga cenim, poštujem. Želim mu sve najbolje. Ali posle subote. Navijaću za njega uvek, osim kada igra protiv Crvene zvezde. Nekaa izgubi ta dva meča, ostalo neka pobedi do kraja sezone. Niko mu ništa neće reći“.


tagovi

Goran DrulićŠerif EndiajeMateus Saldanja

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara