""
""

Goreće Poznanj!

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.10.17. | 13:13

Derbi na zatvaranju 11. kola

Ostale su još samo tri utakmice i završava se 11. kolo poljske Ekstraklase. Sandeća i Slask, kao i Arka i Krakovija podelili su bodove u petak, isto su učinili Pogon i Korona, odnosno Visla i Jagjelonija dan kasnije, a Lehija je upisala prvu pobedu u sezoni.

Izabrane vesti

Danas su na programu mečevi Gornjik - Pjast, Visla Plok - LKS Nijekijeza i najinteresantniji u najavi Leh Poznanj - Legija.

Svaki okršaj Legije sa ekipama kao što su Leh, Viđev ili Visla iz Krakova smatra se derbijem. Razlozi su jednostavni. Sve četiri ekipe imaju najveće baze navijača u zemlji, a i sve su - ili su bar nekad bile - glavni kandidati za osvajanje titule. Takođe, Legija je iz prestonice, što je još jedan razlog za animozitet pomenute trojke prema Legiji jer se iz ugla Leha, Viđeva i Visle percipira da njihov ljuti rival uživa podršku najviših državnih instanci. 

Legija promenljivo igra od početka sezone, ispala je iz plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope remijem kod kuće sa Šerifom, pa na prvi pogled nije ni čudo što nije favorit pred duel sa Lehom koji, obrni-okreni, bolje stoji na tabeli od svojih ljutih rivala.

Takođe, poljski fudbalski stručnjaci tvrde da Leh ima jedan od najpotentnijih napada u ligi, ali da Legija poseduje iskusne igrače koji jednim potezom da reše meč, što će reći - nemojte tako lako otpisivati goste. Legija je slavila na tri poslednja izleta u Poznanj, tako da će domaćin dobro morati da natopi dres ako misli da trijumfuje. Goleade nisu strane kada su susreću ovi timovi, a u poslednje vreme obe ekipe igraju NG.

Za Legiju danas neće nastupiti nekadašnji fudbaler Partizana Miroslav Radović i Brazilac Giljerme koji su povređeni. 

Derbi susret predstavlja i okršaj Gornjika i Pjasta. Domaćin je prošle sezone izborio ulazak u elitu, a na startu nove sezone se razgoropadio. Trenutno zauzima prvo mesto na tabeli, a u leđa mu, između ostalih, gledaju Zaglebje, Jagjelonija, Leh i Legija. Sa druge strane, Pjast je pretposlednji pa je jasno zašto ovde vredi zategnuti keca. 

POLJSKA 1 - 11. KOLO

Petak
Sandeća  - Slask 1:1 (1:1)
/Kolev 44 - Robak 33/

Arka - Krakovija 1:1 (0:0)
/Marčjanik 62 - Helik 70/

Subota
Lehija Gdanjsk - Zaglebje 1:0 (0:0)
/Paišao 60/

Pogon - Korona 0:0
Visla Krakov - Jagjelonija 0:0

Nedelja
15.30 (1,60) Gornjik (3,70) Pjast (5,40)
15.30 (2,15) Visla Plok (3,10) LKS Nijekijeza (3,40)
18.00 (2,45) Leh Poznanj (3,10) Legija (2,85) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

bet infoEkstraklasaMiloš KrasićMiroslav RadovićPoljskasportsko klađenjeZaglebje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara