Slavlje Lajpcigovih igrača (©MN Press)
Slavlje Lajpcigovih igrača (©MN Press)

Gosti hvale Zvezdinu igru u drugom poluvremenu: Imali smo probleme...

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 10:19

"Nismo imali mirnoću i zbog toga smo upali u nevolju", ističe kapiten RB Lajpciga Emil Forsberg

Ostvarili su fudbaleri RB Lajpciga cilj na gostovanju u Beogradu i pobedom sa 2:1 se plasirali u osminu finala Lige šampiona. Ponovo su Bikovi pokazali ranjivost, kao i pre dve nedelje u Nemačkoj, ali nisu igrači Crvene zvezde uspeli da ih kazne. Imali su crveno-beli svoje prilike, međutim, ne i formulu kako da stignu do izjednačenja nakon primljenog gola već u 8. minutu.

Uspeli su, ipak, da nateraju favorizovanog rivala da strepi u pojedinim momentima i dobro se preznoji da bi upisao željena tri boda. Upravo to i ističu igrači Lajpciga.

Izabrane vesti

Kapiten Emil Forsberg je, čak, uprkos trenucima velikog slavlja bio i kritičan na račun svog tima.

"Bili smo zaista dobri u prvom poluvremenu i našli smo kontru njihovom stilu igre. Uradili smo mnogo stvari kako treba, ali trebalo je da damo više golova. U drugom poluvremenu smo imali određenih problema. Nismo imali mirnoću i zbog toga smo upali u nevolju. Nije bilo lako, ali na kraju smo pobedili i plasirali se u sledeću rundu, što nas mnogo raduje", konstatovao je Šveđanin.

Iskusni vezista posebno se osvrnuo na igranje na stadionu Rajko Mitić.

"Sjajan je stadion i bilo je veoma glasno. Nije lako igrati ovde", istakao je Forsberg.

Za igrača utakmice proglašen je strelac drugog gola za Lajpcig, Lois Openda.

"Atmosfera na stadionu je bila odlična, ali bili smo koncentrisani samo na igru i osvajanje tri boda. Nije bilo lako, ipak, dobro smo se borili kao tim. Igrali smo protiv jakog rivala i pokazali karakter. Najvažnije je da smo pobedili i sada smo u osmini finala", naveo je belgijski napadač.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

Levi bek gostiju, David Raum, takođe je pohvalno govorio o igri Crvene zvezde u drugom poluvremenu.

"Dali smo sve od sebe da pobedimo. Igrali smo odlično u prvom poluvremenu i dobro otvorili utakmicu. Oni su napravili određene promene za drugi deo i učinili sve što mogu da izjednače. Nismo mogli da dominiramo kao u prvih 45 minuta, ali na kraju je pobeda ono što se računa. Zaista smo srećni što ćemo igrati u osmini finala, ali imamo još dve utakmice do kraja i želimo da ih odigramo dobro", rekao je Raum.


tagovi

Emil ForsbergLois OpendaDavid RaumRB LajpcigFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara