Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gostima slađi bod: Kuriko Unido stao pred bedemom Antofagaste

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 01:34

Remijem stavljena tačka na 3. kolo šampionata Čilea

Duelom između Kuriko Unida i Antofagaste spuštena je zavesa na 3. kolo čileanske Primere, a sva uzbuđenja u susretu okončanom remijem (1:1) stala su u nešto manje od pola sata igre.

Gosti, koji su posle pobede na prvenstvenoj premijeri protiv Plestina (4:2), poraženi od Evertona (1:2), a potom i eliminisani iz kvalifikacija za Kopa Sudamerikana, uprkos lošoj formi u kojoj su dočekali duel, idealno su otvorili meč i već u 6. minutu su poveli golom Beloa na asistenciju Robles Fuentesa.

Izabrane vesti

Pogodak Antofagaste predstavljao je dodatni pokretač za domaćina, a grešku tešku dva boda predstavljao je prekršaj koji je Gonzalez napravio u 27. minutu pred svojim golom. Najstrožu kaznu posle greške gostijućeg golmana izveo je Para koji je sa 11 metara rutinski zatresao mrežu.

U nastavku susreta Kuriko Unido imao je više od igre, bio je opasniji rival, ali nije uspeo da režira potpuni preokret. Posao domćinu na putu do drugog gola značajno je otežao pristup rivala, uz činjenicu da je Antofagasta u poslednjih 15 minuta sve karte stavila na defanzivu i tako uspešno izbegla scenario iz januara kada je poražena na istom gostovanju 0:2.

ČILE 1 - 3. KOLO

Subota

Union Espanjola - Melipila 0:2 (0:1)

Nedelja

Audaks Italijano - Universidad Katolika 1:0 (0:0)

La Serena - Universidad de Čile 0:0

Santjago Vonderers - Union Kalera 1:2 (1:1)

Ponedeljak

Kolo Kolo - O’Higins 1:2 (1:1)

Nublense - Kobresal 3:1 (1:1)

Palestino - Everton 1:1 (0:0)

Kuriko Unido - Antofagasta 1:1 (1:1)

/Para 27p - Belo 6/



tagovi

ČileČile 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara