Edinson Kavani i Ole Gunar Solskjer (©Reuters)
Edinson Kavani i Ole Gunar Solskjer (©Reuters)

Gostovanje, Junajtedu radovanje

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.01.21. | 14:34

Crveni đavoli godinu dana nisu izgubili van kuće u ligi, a večeras imaju priliku da protiv Fulama izjednače klupski rekord u tom segmentu sa 17 utakmica zaredom bez neuseha na strani

Mančester Junajted može da na polovini sezone zauzme vrh Premijer lige. Istina, njegov gradski rival Siti je u situaciji da ga nadmaši kada odigra zaostali duel, a kako Građani takođe večeras imaju meč protiv Aston Vile, samo pobeda Crvenim đavolima na gostovanju Fulamu garantuje željeni scenario.

Duel sa davljenikom u njegovom domu biće savršeni test za pulene Olea Gunara Solskjera da vide da li je prošlonedeljni remi u Liverpulu sa najvećim rivalom ostavio traga u ekipi, odnosno, da li je iscedio glavne adute. Kolibaši su nebrojeno puta ove sezpne bili bezopasni, ali autsajder ume da "ujede" kada se samouvereni protivnik najmanje nada.

Izabrane vesti

Nije prvi put ove sezone da dugo očekivana, i sa pravom iščekivana velika utakmica, nije uspela da opravda enormnu pažnju koju je dobila. Liverpul i Junajted ne samo da su odigrali nerešeno, već je susret na Enfildu okončan bez pogodaka.

Iako je rezultat umnogome pogodovao Mančester Sitiju više nego bilo kome drugom u vrhu, Đavol bi nesumnjivo mogli da budu srećniji od protagonista na Mersisajdu, jer su neporaženi prošli kroz ono što je na papiru njihov najveći test u sezoni. To je znak njihovog promenljivog načina razmišljanja. Bod u kući šampiona Solskjer bi rado prihvatio da mu je bio ponuđen pre meča, ali njegova ekipa je stvorila dve najveće šanse. Ipak, istakao se Alisona Bekera na golu, u suprotnom Junajted je mogao da postane prvi gostujući tim koji je odneo pobedu u ligaškoj utakmici na Enfildu još od aprila 2017. godine.

Što je još važnije, pobeda je mogla da lansira ekipu sa Old Traforda na šest bodova prednosti u odnosu na šampiona i zadrži zaostatak od četiri u odnosu na Mančester Siti.

Dosta timova je prednjačilo pre nego što je otpalo u onome što se razvija u jednu od najkonkurentnijih sezona Premijer lige ikad, a izazov za Junajted je da sada ostane na vrhu. Ključno za to će biti održavanje forme u gostima. Remi na Enfildu znači da je Solskjerov sastav više od godinu dana bez poraza na strani u Premijer ligi, a ukoliko bi izbegao poraz večeras, izjednačio bi svoj klupski rekord od 17 uzastopnih utakmica u prvenstvu na gostovanjima bez neuspeha.

Ove sezone Đavoli su jedini tim koji je još nije izgubio van svog stadiona i na putovanjima je skupio najviše bodova i postigao najviše golova, pa susret u Londonu iščekuje sa dosta samopouzdanja da će da produži niz od 12 utakmica bez poraza u ligi.

Crveni đavoli su pobedili na poslednja četiri gostovanja Fulamu ukupnim rezultatom 12:1 i bez poraza su na prethodnih osam sastanaka sa novajlijama u ligi, postigavši 25 pogodaka.

Srpski centarfor Aleksandar Mitrović bi trebalo da bude ponovo u timu, pošto je zalečio povredu. Najbolji strelac ekipe prošle sezone na pogodak u Fulamu čeka još od 19. septembra, kada je dva puta matirao Lids. Drugi srpski internacionalac Nemanja Matić očekuje se u startnoj postavi Junajteda.

PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Utorak 12.01.

Šefild Junajted - Njukasl 1:0 (0:0)

/Šarp 73pen/

Vulverhempton - Everton 1:2 (1:1)

/Neves 14 - Ajvobi 6, Kin 77/

Sreda 13.01.

Mančester Siti - Brajton 1:0 (1:0)

/Foden 44/

Četvrtak 14.01.

Arsenal - Kristal Palas 0:0

Utorak

Vest Hem - Vest Bromvič Albion 2:1 (1:0)

/Bouven 45+2, Antonio 66 - Mateus Pereira 51/

Lester - Čelsi 2:0 (2:0)

/Ndidi 6, Medison 41/

Sreda

21.15: (5,50) Fulam (3,80) Mančester Junajted (1,65)

Četvrtak

21.00: (1,25) Liverpul (6,25) Barnli (11,0)

Odloženo

Aston Vila - Totenhem

Lids - Sautempton

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaFulamAleksandar MitrovićOle Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara