Kevin De Brujne (©Reuters)
Kevin De Brujne (©Reuters)

Siti preuzima vrh posle skoro godinu i po dana

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.01.21. | 10:35

Građani posle niza osporavanja strpljivo vrebali priliku i konačno su u situaciji da zauzmu lidersku poziciju

Mančester Siti bi mogao da se preseli na vrh tabele Premijer lige prvi put od avgusta 2019. Sve što treba da uradi je da večeras pobedi Aston Vilu na Etihadu, u sklopu zaostalog duela 1. kola prvenstva Engleske.

Ekipa Pepa Gvardiole vratila se među favorite za titulu, trenutno joj se i daju najveće šanse za pehar prvaka, a sve to zahvaljujući pobedničkom nizu kakav niko od rivala ove sezone nije ostvario. Građani su nanizali pet prvenstvenih pobeda, odnosno osam računajući sva takmičenja. Ujedno, neporaženi su na 15 prethodnih mečeva. Kevin de Brujne i drugari potrudiće da ovaj niz produže protiv Vile, koja nije osetila akciju skoro tri nedelje. Ne možemo baš da računamo onaj duel sa Liverpulom u okviru FA kupa, jer su Vilansi igrali sa omladincima.

Izabrane vesti

Dakle, Mančester Siti je poslednjih nedelja pokazao više od bilo koga drugog. Gvardiolini momci bili su u jednoj fazi kampanje čak na 15. mestu, takođe, samo nedelju dana proveli su mešu vodeća četiri tima, ali evo ih odjednom u trci za titulu. I to sa najboljim kartama rukama. Nebeskoplavi imaju tri boda manje od lidera Lestera, dva od mrskog rivala Mančester Junajteda, ali i dva meča manje u odnosu na Lisice i jedan naspram Đavola.

Dva pogotka Džona Stonsa pomogla su Sitiju da u nedelju torpeduje Kristal Palas. Istovremeno, sreća u taboru Građana ne može da bude veća, jer su njegova dva protivkandidata Liverpul i Junajted remizirali. Sve se očigledno poklopilo i Gvardiola može konačno da odahne i pokaže da je pogrešio svako ko je unapred otpisao njegove momke.

Ključ oživljavanja Mančester Sitija nakon laganog početka bilo je njegovo poboljšanje u odbrani. Tim sa Etihada primio je sedam golova u uvodne tri utakmice ove sezone u svim takmičenjima, ali je od tada u sledećih 25 u njegovoj mreži završilo samo devet lopti. Pritom, Siti je kapitulirao samo jednom tokom svog tekućeg niza od pet pobeda u ligi, a do sada je devet puta sačuvao mrežu na 17 prvenstvenih duela ove sezone. To je ujedno njegov najbolji rezultat u ovoj fazi kampanje u istoriji takmičenja.

Vila je izgubila 14 od poslednjih 15 poseta Građanima u Premijer ligi, uključujući i svaku od poslednjih 10 u nizu sa ukupnom gol-razlikom 33:4, dok su kod kuće ili u gostima bez pobede u devet susreta sa Sitijem u svim takmičenjima, izgubivši njih osam.

Očekuje se da će Serhio Aguero ponovo da propusti meč posle perioda samoizolacije pošto je bio u kontaktu sa nekim ko je imao pozitivan test na Covid-19. U špicu bi otuda trebalo da se nađe Gabrijel Žezus, dok bi Rodri, Kanselo i Mendi trebalo da se nadaju povratku u tim.

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČ 1. KOLA

Sreda

19.00: (1,38) Mančester Siti (5,00) Aston Vila (7,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaMančester SitiAston Vila

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara