Dejli Blind (Foto: Reuters)
Dejli Blind (Foto: Reuters)

Gotova sezona za Blinda, pod znakom pitanja i Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 17:48

Holandski defanzivac pokidao ligamente zgloba leve noge na meču sa Gibraltarom, zbog čega će morati na operaciju

Loše vesti za Ajaks – za Dejlija Blinda sezona je završena. Holandski defanzivac potvrdio je u izjavi za klupski sajt da se radi o povredi zgloba leve noge, koja će ga sasvim izvesno odvojiti sa terena do kraja sezone.

Blind je povredu zadobio u utorak protiv Gibraltara, i mada je u tom trenutku delovalo da je istovremeno povredio i koleno, današnji medicinski pregledi potvrdili su da je u pitanju isključivo zglob. Ali da rezultati nisu nimalo dobri. Štaviše, 31-godišnji defanzivac će morati na operaciju.

Izabrane vesti

"Danas, nakon pregleda u bolnici, ustanovljeno je da srećom nema oštećenja na kolenu, ali da mi je ligament zgloba leve noge pokidan. Tako da pretpostavljam da je moja sezona u Ajaksu gotova", rekao je Blind za zvanični sajt amsterdamskog kluba.

Iskusni defanzivac se nada da će ipak uspeti da se oporavi do početka Evropskog prvenstva, koje počinje 11. juna ove godine.

"Ukoliko sve protekne dobro tokom oporavka, nadam se da ću uspeti da se vratim do Evropskog prvenstva ovog leta. Naravno da sam vrlo razočaran. Fudbal igrate da biste osvajali trofeje, a ti trofeji biće osvojeni u narednih nekoliko meseci. Želeo sam da budem tu. Bila je ovo prelepa sezona sa Ajaksom do sada. Za mene se ipak završava naglo", rekao je fudbaler Ajaksa.

Biće to veliki udarac za Erika Ten Haga. Blind je ove sezone propustio svega šest utakmica, od čega četiri zbog povrede, a bio je starter i na svakom od prethodna tri meča reprezentacije Holandije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.


tagovi

Holandija 1EredivizijaDejli BlindAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara