(©Reuters)
(©Reuters)

Gotovo: Boka juniors ostala bez mesta u Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.11.23. | 02:07

San Lorenco osvojio poslednju kartu

Teško vreme za navijače Boke juniors. Njihovi ljubimci su izgubili nedavno finale Kopa Libertadores, a večeras su saznali gorku istinu da plavo-žuti neće igrati u tom elitnom južnoameričkom takmičenju sledeće sezone!

Slabi rezultati na domaćoj sceni doveli su Boku u situaciju da se samo noktima drži za tu poslednju kartu koja vodi u Kopa Libertadores, ali večeras su i bez nje ostali.

Izabrane vesti

Ugrabio je San Lorenco, koji je u Profesionalnom Liga kupu pobedio Sentral Kordobu sa 2:0 i otišao u rangiranju ispred Boke.

U do zla boga komplikovanom sistemu takmičenja i rangiranja u Argentini, jedno mesto u Kopa Libertadores je rezervisano za šampiona države River Plejt. Pored nje preko prvenstva idu Taljeres i Rozario. Jedno mesto je, dakle, pripalo San Lorencu preko Liga kupa.

Još jedno mesto će dobiti pobednik finala Kupa Argentine, u kojem će se sastati Estudijantes i Defensa i Justisija. Na ovom drugom ili trećem frontu Boka je pala u polufinalu.

I ostala je još jedna, šesta karta za Libertadores. Ko će je dobiti zavisiće od ishoda Profesional Liga kupa, u kojem je ostalo još osam klubova da se takmiči. Ako osvajač trofeja bude River Plejt ili Rozario, onda će nagrada stići u ruke Godoj Kruza, koji je to zaslužio po tabeli šampionata. Ukoliko neki od preostalih šest klubova osvoji pehar Liga kupa, taj će klub ići u Kopa Libertadores.


tagovi

Boka juniorsKopa LibertadoresRiver PlejtSan LorencoRozario sentral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara