(©Reuters)
(©Reuters)

Gotovo: Dembele na putu za Madrid, otkup 35.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 13:28

Na Vandi Metropolitano imaće priliku za novi početak i povratak u golgetersku formu

Od trenutka kada je Dijegu Kosti uručen otkaz, Atletiko se razleteo po tržištu u potrazi za napadačem koji će popuniti upražnjeno mesto. Licitiralo se sa Arkadijušom Milikom, Vilijan Žozeom, Raulom de Tomasom, ali je bilo neophodno da Kolčonjerosi izdvoje pozamašnu sumu novca, za šta nisu spremni. Na listi želja bili su i Loren Moron i Sedrik Bakambu, a izbor je pao na Musu Dembelea. Dogovoreni su svi detalji, ostalo je samo da se pozajmica ozvaniči.

Nije igrač Liona bio prvi kandidat da zaduži opremu Atletika i usidri se na Vandi Metropolitano, ali u doba globalne krize, Atletiko ne želi da se rasipa i primoran je da stegne kaiš. Uticajni francuski mediji prenose da je transfer završen. Musa Dembele će se pridružiti četi Čola Simeonea, nastupaće kao pozajmljen igrač, a novost je visina obeštećenja. Po isteku šestomesečne pozajmice, Atletiko Madrid će ukoliko se Musa Dembele pokaže, morati da izdvoji 35.000.000 evra za njegov potpis.

Izabrane vesti

Dembele nije bio zadovoljan minutažom u Lionu ove sezone. Drastično manje vremena je proveo na terenu u odnosu na prethodne dve sezone i ostavio je bled utisak. Postigao je samo jedan gol (u pobedi nad Remsom) na 16 utakmica pre nego što je povredio rame, a to je daleko od učinka iz sezona 2018/19 i 2019/20, kada je upisao 20, odnosno 24 gola i bio najbolji strelac Lavova.

Nije sedeo ni Lion skrštenih ruku. Lider francuske Lige 1 pripremao je teren za odlazak Muse Dembelea. Opremu Lavova zadužiće Alžirac Islam Slimani, a pregovori između Liona i Lestera su u završnoj fazi.



tagovi

LionAtletiko MadridMusa Dembele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara