Gotovo: Holender u Humskoj, pozajmica 50.000, pa otkup 450.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.10.20. | 13:29

Reprezentativac Mađarske je novi napadač crno-belih

Rekao je Aleksandar Stanojević štoper i levi bek, Uprava je odgovorila – napadač. Nije da nije potreban, klubu kakav je Partizan uvek je dobrodošao špic spreman da postiže golove, ali u finišu prelaznog roka kad "gori" u odbrani, najpre je dovedeno osveženje u ofanzivnom delu tima. Filip Holender je novi fudbaler crno-belih.

Rukovodstvo kluba iz Humske platiće švajcarskom Luganu simboličnih 50.000 evra na ime pozajmice mađarskog reprezentativca do kraja sezone. Ako 26-godišnji centarfor zadovolji kriterijume struke imaće Parni valjak mogućnost otkupa po fiksonoj ceni od 450.000 evra.

Izabrane vesti

Posao je završen ekspresno. Od najave do realizacije prošlo je manje od 24 sata. Iako su ga tokom leta zvali Fenerbahče i Galatasaraj, nisu Turci interesovanje pretočili u zvaničnu ponudu. U Luganu je rezerva, hteli su Švajcarci da ga proslede u drugu sredinu, a kad se javio Partizan postalo je jasno da će Filip Holender nastaviti karijeru u Beogradu.

Biće to Holanderov povratak u Srbiju i prvi profesionalni izazov u našem fudbalu, iz koga je kao dečkić, dok mu je bilo svega 15 godina otišao u Akdemiju Honved. Imajući u vidu da je poreklom iz Kragujevca i da poseduje naš pasoš, Filip se neće računati kao stranac. To će stručnom štabu omogućiti da proširi bazu, u prethodna dva šampionata ispostavilo se da je kratka klupa jedan od razloga ogromnog bodovnog zaostatka za Crvenom zvezdom.

U Humskoj posmatraju Holadera kao osveženje u napadu, gde bi trebalo da nadoknadi izostanak Đorđa Ivanovića, prodatog Olimpiji iz Ljubljane. Ideja Aleksandra Stanojevića je da formacijski postavi igru sa dva napadača, očekuje se da upari Filipa sa Umarom Sadikom, pod uslovom da Nigerijac ostane u Beogradu. U toj varijanti najverovatnije će biti prodat Bojan Matić (postoji interesovanje iz Turske), a prostor za dokazivanje u nekim utakmicama dobiti mladi Nikola Štulić.

Angažmanom Filipa Holendera ne završavaju se aktivnosti Parnog valjka u letnjem prelaznom roku. I dalje se traga za novajlijama u odbrani. Klub se nada da će dogovoriti pozajmicu Svetozara Markovića iz Olimpijakosa i ubediti Ivana Obradovića da se vrati posle 11 godina, dok treća velika želja Aleksandra Stanojevića, Miloš Jojić, ima ponude iz Druge lige Nemačke i Poljske.


tagovi

FK PartizanFilip Holender

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara