Bojan Matić protiv Zlatibora (© Star sport)
Bojan Matić protiv Zlatibora (© Star sport)

Partizan razmišlja o prodaji Bojana Matića

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.10.20. | 09:41

U igri su Turci

Novi trener, nove ideje. Došao je Aleksandar Stanojević pre mesec dana, predstavio plan da Partizan igra sa dva špica, a mogući rastanak sa Umarom Sadikom i izvesno angažovanje Filipa Holendera će ka izlaznim vratima kluba približiti Bojana Matića.

Iako je zimus 28-godišnji napadač stigao među crno-bele, postoji šanasa da ih do kraja prelaznog roka napusti. Prema saznanjima MOZZART Sporta, za 191 centimetara visokog Zrenjaninca zagrizao je jedan turski klub, te u Humskoj razmatraju da li da u finišu prelaznog roka realizuju transfer.

Izabrane vesti

Argumenata za puštanje u inostranstvo ima koliko i za zadržavanje u kadru. Sad je samo na čelnicima, da u saradnji sa Stanojevićem, procene da li im je Bojan Matić potreban za takmičenja na srpskoj sceni, poteru za Crvenom zvezdom i napad na kup.

Pod uslovom da Sadik ostane, a Holender stigne na pozajmicu iz Honveda, broj napadača Partizana popeo bi se na četiri. Tu su još Matić i mladi Nikola Štulić, što bi kvantitativno trebalo da bude dovoljno za uslove srpskog fudbala. Pogotovo u situaciji kad su i Savo Milošević i Aleksandar Stanojević muku mučili sa kratkom klupom, svaki igrač bi bio od koristi. Računajući i Matića, koji je kod prethodnog trenera znao da postigne po neki gol.

S druge strane, ostankom Nigerijca i potpisom Mađara, postao bi Bojan Matić tek treća opcija u napadu crno-belih, koji bi morali da vode računa da u nekom trenutku sezone promovišu talentovanog Štulića kako bi mu podigli vrednost na tržištu. To su smernice koje navode da bi uprava Matiću upalila zeleno svetlo za odlazak.

Bude li tako, gledaće u Humskoj da potencijalni transfer u Tursku bude izdašnji od 120.000 evra, koliko su ga u januaru platili Vojvodini. A bivši napadač Loznice i Mačve možda već sledeće sedmice otvori novo poglavlje inostrane karijere, posle epizode u Seulu iz Južne Koreje.



tagovi

FK PartizanBojan Matić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara