El Fardu Ben (©MN Press)
El Fardu Ben (©MN Press)

Gotovo je: Ben posle pet godina napustio Crvenu zvezdu

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.01.23. | 16:35

Reprezentativac Komora po saznanjima Mozzart Sporta već je na putu za Beograd, odakle će sutra na Kipar

Vladan Milojević i El Fardu Ben po treći put će raditi u istom klubu. Posle Grčke i Srbije, na redu je Kipar.

Po saznanjima Mozzart Sporta reprezentativac Komora već je napustio pripreme crveno-belih u Turskoj. Danas stiže u Beograd, odakle će u nedelju put Nikozije gde ga čeka ugovor sa Apoelom, koji od oktobra prošle godine vodi njegov nekadašnji trener u Panioniosu i Zvezdi.

Izabrane vesti

Tokom pet godina u crveno-belom dresu Ben je postao jedan od najomiljenijih stranaca među navijačima i najuspešnijih legionara koji su branili boje kluba iz Ljutice Bogdana. Uvek nasmejan i profesionalan, a sve to uticalo je da ga Crvena zvezda šest meseci pre isteka ugovora pusti da ode kao slobodan igrač.

Iako je u međuvremenu dobio srpski pasoš, te prestao da zauzima mesto stranca, Ben je u poslednjih godinu dana izgubio status standardnog prvotimca. Pao je u drugi plan kod Dejana Stankovića, a situacija se nije mnogo promenila dolaskom Miloša Milojevića, tako da se rastanak i naslućivao.

U dva mandata pod komandom Vladana Milojevića 33-godišnji krilni napadač odigrao 113 utakmica u kojima je dao 51 gol, pa i ne čudi odluka nekadašnjeg trenera Crvene zvezda da obnove saradnju. Igrajući za beogradski klub, El Fardu Ben je u 196 nastupa dao 83 gola i imao 47 asistencija. Osvojio je pet titula prvaka Srbije, dva nacionalna kupa, učestvovao u povratku crveno-belih na evropsku mapu...

Ovo mu, međutim, nije prvi odlazak iz kluba. Septembra 2019. bio je viđen u Al Vahdi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali su pregovori propali u poslednjem trenutku. Kada je Ben već bio doputovao Abu Dabi na potpis... Brzo se vratio na stadion Rajko Mitić i, uprkos tome što nije bio registrovan za grupnu fazu Lige šampiona, nastavio da igra na visokom nivou.

U novom klubu pokušaće iskusni napadač da stigne do nove titule sa Vladanom Milojevićem. Apoel se posle 18 kola kiparskog prvenstva nalazi na trećem mestu sa bodom manje od Pafosa i Aeka iz Larnake.



tagovi

El Fardu BenFK Crvena zvezdaZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara