Jang Bojs (©Reuters)
Jang Bojs (©Reuters)

Gotovo je, Jang Bojs je ponovo prvak Švajcarske

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 22:24

Kolo pre kraja sve je rešeno

Rešena je šampionska trka u Švajcarskoj. Kolo pre kraja i to pre obračuna dve najbolje ekipe u ligi, Jang Bojs je uspeo da i matematički osvoji novu titulu prvaka.

Iako su „mladići“ gledali u leđa Sankt Galenu pre nego što se nastavila sezona, uspeli su da pretrče rivala i da večeras pobedom nad Sionom u gostima sačuvaju šampionsku krunu – 1:0.

Izabrane vesti

Bio je i bod dovoljan Jang Bojsu da postane novi-stari prvak, ali su žuto-crni rano, u 14. minutu postigli gol, strelac je bio Martins, a onda su do kraja rutinski sačuvali tu prednost. Nije tim iz Berna igrao svoju igru, beskompromisno napadanje sa svih strana, koje dovodi do kiše golova na obe strane, već je ovog puta mudro i taktički sačuvao prednost i na kraju se radovao tituli.

Klubu iz Berna ovo je 14. kruna u istoriji, a treća zaredom. Po broju osvojenih titula ispred njega su Grashopers (27), Bazel (20) i Servet (17).

Srpski fudbaler Miralem Sulejmani je celu utakmicu odgledao s klupe.

Sankt Galen se kasno probudio. Ubedljiva pobeda nad Ksamaksom od 6:0 nije mu mnogo vredela večeras, jer je svoje šanse da dođe do prvog mesta ranije prokockao. Ostalo mu je makar da proba u poslednjem kolu da u Bernu savlada Jang Bojs i pokvari mu šampionsko slavlje.

Epilog trke u Švajcarskoj se pratio sa pažnjom i u Srbiji. Direktno od ishoda je zavisio položaj Crvene zvezde i Partizana na žrebu u evropskim kupovima. I završilo se onako kako prija crno-belima, koji su sada nadomak pozicije nosioca u 4.kolu kvalifikacija, dok crveno-beli neće biti povlašćeni u 3. rundi.

ŠVAJCARSKA – 35. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Lugano – Servet 3:1 (1:1)

Lucern – Cirih 2:1 (1:1)

Sion – Jang Bojs 0:1 (0:1)

Sankt Galen – Ksamaks 6:0 (4:0)

Tun – Bazel 0:0



tagovi

Jang BojsSent GalenŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara