Gotovo je! Maestralni Trent svirao kraj trke u Premijer ligi, titula stiže u Liverpul posle 30 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.12.19. | 22:50

Redsi rasturili prvog pratioca

Moglo je da se kaže i pre ove utakmice, ali tek sada može da se kaže jasno i glasno: Trka je gotova, Liverpul će biti šampion Engleske!

Famozna titula čekana punih 30 godina će narednog proleća stići na Enfild i Liverpul će prekinuti jednu od najneprijatnijih serija u evropskom fudbalu poslednjih decenija. Nema tako velikog kluba, a da je toliko čekao na titulu nacionalnog prvaka kao što Liverpul čeka poslednje tri decenije.

Izabrane vesti

Večerašnjom ubedljivom pobedom od 4:0 na gostovanju prvom pratiocu Lesteru, Liverpul je stekao čak 13 bodova prednosti. Uz utakmicu manje. Ali mnogo bitnije je da ima 14 bodova prednosti nad suštinski najopasnijim rivalom i aktuelnim šampionom Mančester Sitijem koji sutra igra. Mogu Građani da smanje na 11 razlike, ali će i oni imati utakmicu više. Realno, gotovo je...

S obzirom da smo na polovini sezone u Premijer ligi, toliku prednost ne može da prokocka čak ni Liverpul koji je prethodnih godina umeo da sam sebe saplete. Liverpul ima 17 pobeda i jedan remi u 18 utakmica. Osvojio je 52 od moguća 54 boda! Jedino je Mančester Junajted uspeo da im otkine bod. Valjda je jasno da ovakvoj mašineriji više niko ne može da stane na put do kraja sezone.

Možda je i najlepše što su šampionsku trku prelomili baš ovako. Posle titula prvaka Evrope i sveta, su večeras poslali poruku da će biti i prvaci Engleske. Na gostovanju Lesteru koji je igrao iznad svih očekivanja u dosadašnjem delu sezone. Da Redsi nemaju ovako brutalnu sezonu, mogao je Lester da se možda nada i borbi za novu šokantnu titulu. Ali protiv ovakvog Liverpula niko nema šanse...

Kao što smo mnogo puta videli ove sezone, Liverpul je visokim presingom sprečio dotok lopte pred svoj gol i čekao šanse.

Iako je Liverpul imao više loptu u posedu, nije opsedao gol Lestera. Čekao je šansu iz kontri kao što je bila Salahova kada je predriblao izletelog Šmajhela ali je otišao previše ukoso. Potom je Mane promašio zicer sa tri metra. Konačno, u 31. minutu je Trent Aleksander Arnold, preuzeo stvari u svoje ruke. Iznenada je prešao na levu stranu odakle je zavrnuo kiflu u svom stilu. A junak svetske titule Bobi Firmino je kao predator čekao na petercu i glavom matirao Šmajhela.

Lester je ostao bez puta na poluvremenu. Ne samo bez šuta u okvir gola, već bilo kakvog šuta uopšte! To najbolje oslikava dominaciju i moć Liverpula.

Pokušao je Lester nešto agresivnije na početku drugog poluvremena, ali je opet Liverpul zavladao terenom i počeo da stvara šanse. Promašivao je šanse, Mane je opet prokockao neverovatan zicer, da bi Milner u 71. minutu pogodio sa bele tačke. Opet je Aleksander Arnold bio taj koji je završio veći deo posla pošto je Sojundžu igrao rukom i skrivio penal posle njegovog centaršuta.

Tri minuta kasnije je sve bilo gotovo. Opet centaršut Aleksander Arnolda i opet pogodak Firmina sa peterca. Bio je to 500. postignuti gol Liverpula otkako je Jirgen Klop došao u klub. Na kraju je Aleksander Arnold maestralnu partiju krunisao golom za 4:0. Istrčao je kontru i poslao loptu u suprotan ugao Šmajhelovog gola.

Godinama su se Liverpulovi navijači nadali da će im njihovo dete Stiven Džerard doneti titulu, ali ispostavilo se da se čekalo neko drugo dete kluba da prekine šampionski post. Malo ko je mogao da pretpostavi da će to biti desni bek. A onda je došao Trent Aleksander Arnold. I ušao u legendu...

PREMIJER LIGA - 19. KOLO:

Četvrtak

Totenhem - Brajton 2:1 (0:1)
/Kejn 53, Ali 68 - Vebster 37/

Everton - Barnli 1:0 (0:0)
/Kalvert-Luin 80/

Kristal Palas - Vest Hem 2:1 (0:0)
/Kujate 68, Aju 90 - Snodgras 57/

Bornmut  - Arsenal 1:1 (1:0)
/Gosling 35 – Obamejan 63/

Čelsi - Sautempton 0:2 (0:1)
/Obafemi 31, Redmond 73/

Aston Vila - Norič 1:0 (0:0)
/Hurihejn 64/

Šefild Junajted - Votford 1:1 (1:1)
/Norvud 36pen – Deulofeu 27/

Mančester Junajted - Njukasl 4:1 (3:1)
/Marsijal 24, 51, Grinvud 36, Rašford 41 - M. Longstaf 17/

Lester - Liverpul 0:4 (0:1)
/Firmino 31, 74, Milner 71 penal, Aleksander Arnold 78/

Petak

20.45:  (7,00) Vulverhempton  (4,50)  Mančester Siti (1,45) 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara