Gotovo: Jirka potpisao, spremljeno mesto u startnih 11

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.01.20. | 19:03

Slovak promovisan u novom klubu

Kao što je ekskluzivno najavio MOZZART Sport, Erik Jirka je postao novi igrač Gornjka iz Zabžea. Slovak će do kraja sezone igrati na pozajmici, nakon čega će poljski klub imati opciju da ga otkupi za 700.000 evra.

Poljski mediji najavljuju da će Jirka odmah zaigrati u startnih 11 na mestu desnog krila, s obzirom da su igrači na toj poziciji, Kamil Zapolnik i David Kopač, potpuno razočarali protekle jeseni.

Izabrane vesti

Jirka je danas prošao medicinske preglede, a potom je i zvanično promovisan u novo pojačanje ekipe. Posao je uspešno završen posredstvom menadžera i nekadašnjih igrača Crvene zvezde, braće Milana i Ivana Dudića. Inače, sportski koordinator Gornjika Artur Platek dobro je upoznat sa Jirkinim kvalitetima, s obzirom da je pomno pratio njegove partije već duže vreme.

Već sledeće nedelje ekipa se seli na Kipar, pa je bio cilj da se Slovak pridruži novim saigračima pre polaska na put. Jirka je zadužio dres sa brojem 33 u novom klubu.
"On je mlad, talentovan i veoma odlučan fudbaler koji je svojevremeno igrao veoma važnu ulogu u Spartaku iz Trnave. Nedavno je igrao vrlo dobro na pozajmici iz Crvene zvezde, uglavnom pokriva desno krilo, ali se dobro snalazi i na levom, kao i na poziciji napadača. Brz je, dinamičan, vešto kombinuje defanzivnu i ofanzivnu igru. Pratili smo ga već duže vreme, a mišljenja igrača koji su ga sreli na terenu i van njega, takođe su nam bila veoma važna. Mislim pre svega na Martina Čudija i Erika Grendela, njegove bivše saigrače u Trnavi. Grendel nam je rekao da Gornjik dobija zaista dobrog fudbalera i nadam se da se to i do godilo. Želeo je da dođe kod nas, uveren da je ovo šansa za njegov dalji razvoj. Verujemo da će na proleće biti važan deo ekipe", rekao je član uprave Gornjika Darijuš Černik.

Jirka je u Crvenu zvezdu u januaru 2019. godine za obeštećenje od 750.000 evra, a srpskom šampionu se preporučio u direktnim okršajima u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tu se pre svega misli na prvi meč u Beogradu, gde je asistirao kod izjednačujućeg pogotka Erika Grandela u 25. minutu.

Prošle zime tokom priprema u Antaliji delovalo je da će Slovak uspeti da se izbori za mesto u timu Crvene zvezde. Ipak, nije bilo tako. Ostvario je tek sedam nastupa za crveno-bele, a potom je usledila pozajmica u Radnički. Prošle jeseni je zabeležio 16 nastupa za Nišlije u Superligio i postigao četiri gola uz četiri asistencije.

Foto: Gornik Zabrze


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara