GOTOVO! Kapiten Kosova u Napoliju za 14.000.000 evra, kakav posao Verone!

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.01.20. | 10:44

Bivši defanzivac zagrebačkog Dinama stiže na leto

Napoli je završio i treće zimsko pojačanje!

Posle vezista Dijega Demea (10.000.000+2.000.000 evra, RB Lajpcig) i Stanislava Lobotke (20.000.000+4.000.000 evra, Selta), Napolitanci su dogovorili i transfer albanskog štopera Amira Rahmanija iz Verone. On je već stigao na lekarske preglede i očekuje se da danas ili sutra stavi paraf na ugovora sa Napolitancima.

Izabrane vesti

Napoli će klubu sa Bentegodija platiti 14.000.000 evra na ime obeštećenje. Ali, Rahmani će se Napolitancima priključiti tek narednog leta pošto se vraća u Veronu da odradi sezonu kao pozajmljen igrač budućeg kluba. Verona je sa njim napravila fenomenalan posao. Pre samo šest meseci ga je dovela iz zagrebačkog Dinama za 2.000.000 evra, a sada ga je prodala po sedmostruko većoj ceni.

Rahmani igra na poziciji štopera i ima 25 godina. Rođen je u Prištini, a igrao je za mladu i A reprezentaciju Albanije, posle čega je odlučio da promeni fudbalsko državljanstvo i da zaigra za tzv. reprezentaciju Kosova kada je priznata od FIFA i UEFA. Tamo je postao jedan od kljulnih igrača, a nosio je i kapitensku traku.

Klupsku karijeru je počeo u Drenici, igrao je za Partizani iz Tirane, Split i Dinamo iz kojeg je otišao u Italiju. Ove szeone je oduševio igrama u tandemu sa supertalentovanim albanskim štoperom Marašom Kumbulom kojeg sada juri pola Evrope. Odirgao je svaki meč u Seriji  i jedan je od najzaslužnijih pto je Verona hit sezone. Tim kojem se predviđalo ispadanje, sada je osmi na tabeli sa jednom od najboljih odbrana u ligi. Manje golova od verone (21) su primili samo Juventus, Inter i Lacio.

Kada obavi lekarske preglede, Raha,mani će sa Napolijem potpisati ugovor na pet godina vredan 1.800.000 evra po sezoni. U Veroni je imao platu 300.000 evra godišnje...

On će biti treća Napolijeva kupovina ove zime, a očekuje da iz Verone dođe i četvrta. Već nedeljama traju pregovori Napolitanaca i Verone oko marokanskog veziste Sofijana Amrabata. Klubovi su se našli na obeštećenju od 15.000.000 evra plus 1.000.000 evra kroz bonuse. Ipak, igrač okleva sa konačnom odlukom. Navodno nije zadovoljan ličnim uslovima koji su mu ponuđeni i ubacivanjem otkupne klauzule u visini od 40.000.000 evra. Međutim, šuška se da ja razlog oklevanja to što su neki agenti rekli Amrabatu da bi mogli da ga odevdu u Inter. Kako od te ponude nema ništa, najverovatnije će Marokanac prihvatiti ponudu Napolija, potpisati i onda se priključiti novom klubu u paketu sa rahmanijem narednog leta. Jer, ove zime ne može da zaigra za Napoli budući da je od početka sezone već igrao za dva različita kluba.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara