(©Reuters)
(©Reuters)

Gotovo: Kilijan Mbape ostaje u Pari Sen Žermenu

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 14:09

Siguran je italijanski novinar Di Marcio, kojeg prenose svetski mediji

Izgleda da je saga najzad gotova! Posle informacije koja je lansirana iz Španije da je Florentino Perez rekao igračima Real Madrida da Kilijan Mbape neće doći ovog leta u taj klub, stigla je i potvrda iz Italije.

Dobro obavešteni novinar Đanluka di Marcio objavio je bez ikakve zadrške kako nema više nikakve dileme i da će Kilijan Mbape potpisati novi ugovor sa Pari Sen Žermenom. Konačna potvrda svega toga trebalo bi da se čuje sutra, za kada je francuski napadač najavio da će obelodaniti konačnu odluku gde će igrati sledeće sezone.

Izabrane vesti

Sa raznih strana sveta pljuštale su informacije poslednjih dana i onih koji najavljuju siguran Mbapeov prelazak u Real, kao i onih da će ostati u Parizu. Pored mnogo „šumova“ teško je bilo uhvatiti koji je pravi ton. A, jedna od tih vesti je govorila i da će i Šeik Al Tani doputovati u glavni grad Francuske da bi potpisao nastavak saradnje sa udarnom iglom Svetaca.

Niko nije više blesav, odavno je jasno da je sve u novcu. Mbape je igrao na dve stolice, licitirao sa ponudama Real Madrida i Pari Sen Žermena, ali očigledno mu se isplatilo. Želja ova dva kluba da igra za njih od sledeće sezone je bila takva da nisu odustajali iako je i njima bilo jasno da su samo tasovi na Kilijanovoj vagi, koji samo dodaje tegove i čeka na koju će stranu da prevagne.

Sve je otišlo toliko daleko da je Mbapeova majka Fajza Lamari otvoreno rekla novinarima u petak kako oni imaju dogovor sa – oba kluba! Nezamislivo do juče u svetu fudbala, da neko tako nešto kaže i još prođe bez ljutnje obe zainteresovane strane.

Kako je Fajza otkrila, ponude dva kluba su identične. A, poslednja o kojoj se pisalo, koju je dao PSŽ je, blago rečeno, zastrašujuća: samo za potpis ugovora 100.000.000 evra, pa godišnja zarada od 60.000.000 evra, kao i 100 odsto novca od marketinških prava na lik i delo.

Kilijan Mbape je bez dileme jedan od najboljih igrača sveta u poslednje dve-tri godine, njegova zvezda polako nadmašuje i do juče nedodirljive Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Sa 23 godine pred njim je još puna decenija i više igranja na najvišem nivou.

Ali, vredi li sve to baš toliko?


tagovi

Pari Sen ŽermenFrancuska 1Kilijan Embape

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara