Toma Menije će za koji dan postati i zvanično igrač Borusije (©Reuters)
Toma Menije će za koji dan postati i zvanično igrač Borusije (©Reuters)

Gotovo: Menije 99% Dortmundov

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.06.20. | 17:28

Veliko pojačanje za Milionere...

Iskusni desni bek Pari Sen Žermena definitivno je prelomio - za 15 dana postaće fudbaler Borusije iz Dortmunda! Nemački mediji javljaju da je pao konačani dogovor između između Hansa Joakima Vackea i Menijeovih predstavnika, te da se očekuje da Dortmund pre kraja sezone ozvaniči njegov dolazak.

Nekoliko meseci unazad govorilo se o mogućnosti da Belgijanac dođe na Vestfalen, međutim kao slobodan igrač od jula Toma Menije imao nekoliko vrlo dobrih ponuda. Na kraju je presudio sportski motiv i on se odlučio za Borusiju.

Izabrane vesti

Bild javlja da su ključnu ulogu u ubeđivanju imali njegovi zemljaci i dobri prijatelji - Torgan Azar i Aksel Vitsel. Posao je, tvrdi isti izvor, završen 99 odsto!

Za sada nije najjasnije kakva uloga čeka Menijea u novom klubu. To će u mnogome zavisiti od sudbine Ašrafa Hakimija. Ukoliko Borusija ne uspe da se dogovori sa Real Madridom o produžetku pozajmice Belgijanac će zauzeti mesto ofanzivnog beka koje ove sezone sjajno pokriva Marokanac. U suprotnom, biće prekomandovan u poslednju liniju, gde će se sa veteranom Lukašom Piščekom boriti za mesto u startnih 11.

Toma Menije odigrao je 128 utakmica za PSŽ od 2016. godine, kada je došao iz Briža. Za to vreme postigao je 13 golova još 21 namestio.

Borusiji će njegovo iskustvo i čvrstina u defanzivi mnogo značiti...

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta:




tagovi

Letnji prelazni rok 2020Toma Menije

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara