Gotovo: Milan se (valjda) rešio Susa! Belgijanac moguća zamena

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 12:14

Španac bi mogao Rosonerima da donese 22.000.000 evra

Gotova je i transfer sapunica oko Susa. Španski ofanzivac iz Milana nastavlja karijeru u Sevilji.

Suso je jutros poleteo sa milanskog aerodroma Linate ka Sevilji pošto su klubovi posle višednevnih pregovora postigli dogovor o visini obeštećenja i formuli transfera. Španac ide u Sevilju na pozajmicu od 18 meseci sa opcijom da Andalužani moraju da ga otkupe za oko 22.000.000 evra ako se plasiraju u Ligu šampiona u naredne dve sezone. A već ove sezone postoje dobre šanse da Sevilja završi među četiri najbolja u Primeri...

Izabrane vesti

Iako je Milan prethodnih dana insistirao na obaveznom otkupu za 25.000.000 evra, a Sevilja na ponudi sa opcijom otkupa za 20.000.000 evra, na kraju su našli kompromis. Direktori Monći i Boban su se dogovorili da obeštećenje bude između 21.000.000 i 22.000.000 evra, uz uslov o plasmanu u Ligu šampiona, ali i mogućnost da Sevilja rastegne plaćanje transfera na više rata. Takođe, otkup bi mogao da postane obavezan i ako Suso odigra određen broj utakmica za Sevilju. U prevodu, ako bude standardan.

Španac je bio velika Monćijeva želja u nekoliko prethodnih prelaznih rokova i ove zime je Seviljin direktor iskoristio šansu. Suso je pružao prilično slabe partije u poslednje vreme, ispao je iz prve postave i nedavno mu je rečeno da je na transfer listi. Pominjali su se Roma, Atletiko Madrid, Lajpcig i Valensija kao zainteresovani, ali Sevilja je najupornija i najkonkretnija.

Suso će danas odraditi lekarske preglede u Sevilji i postati njeno drugo veliko pojačanje u napadu posle dolaska En Nesirija iz Leganesa za 20.000.000 evra.

A Milan pokušava da u smiraj prelaznog roka dovede zamenu za Španca. Meta je Aleksis Salemakers iz Anderlehta. Belgijanac ima 20 godina i najbolje se snalazi na desnoj strani veznog reda ili kao desno krilo. U prvi tim Anderlehta je ušao pre nešto manje od dve godine. Od tada je odigrao nešto više od 60 utakmica za klub iz Brisela i postigao je dva gola. Prethodnih dana se pominjao kao želja Remsa i moskovskog CSKA, ali su njihove ponude odbijene jer Anderleht traži minimum 10.000.000 evra. Milan će pokušati, a druga alternativa je još jedan Belgijanac – Adnan Januzaj iz Real Sosijedada.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara