Gotovo! Napoli preko Ramadanija dobio trku sa pola Evrope, makedonsko čudo stiže za više od 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.19. | 18:07

Treće pojačanje Napolitanaca je završeno

Napoli je uspeo da dobije trku sa gomilom evropskih klubova u trci za najvećim čudom koje je makedonski fudbal izbacio od Darka Pančeva.

Treće pojačanje Napolitanaca će biti supertalentovani Makedonac Eljif Elmas koji stiže iz Fenerbahčea u transferu teškom 15.000.000 evra.

Izabrane vesti

Totenhem, Inter, Atletiko Madrid, Lester, Milan, Sevilja i Lacio su samo neki od klubova koji su mesecima jurili Elmasa. Na kraju je pobedio Napoli. Dobrim delom zahvaljujući najpoznatijem balkanskom agentu Faliju Ramadaniju koji je juče i danas odigrao jako bitnu ulogu.

Fenerbahče je od svih zainteresovanih klubova tražio na početku 20.000.000 evra za 19-godišnjeg Makedonca, ali je poslednjih dana pristao na popust. Tu je uskočio Napoli i zahvaljujući prijateljskim vezama sa Ramadanijem, uspeo da pridobije Elmasa. Transfer bi trebalo da iznosi 15.000.000 evra plus bonusi, a neki izvori javljaju i da je 18.000.000 evra plus bonusi. U Napoliju već igraju Ramadanijevi klijenti poput Maksimovića, Kulibalija, Roga, dok je Elmasa u Fener pre dve godine odveo proslavljeni košarkaš Mirsad Jahović koji poslednjih godina tesno sarađuje sa Ramadanijem na turskom tržištu.

Zvanično, brigu o karijeri Elmasa vode njegov otac i agent Nikola Đoševski, ali je Ramadani ušao u posao uz njihovu saglasnsot i kao agent sa većim uticajem u Italiji završio transfer u Napoli. Kao i pre nekoliko dana kada su zajedno završili transfer najboljeg strelca makedonskog šampionata prošle sezone Vlatka Stojanovskog u Nim za 1.500.000 evra.

Elmas se sutra očekuje u Napulju na lekarskim prgledima i potpisivanju ugovora. Saradnja će biti ozvaničena na pet godina, a Elmas će zarađivati 1.000.000 evra po sezoni.

Elmas ima samo 19 godina i već četiri sezone seniorskog fudbala iza sebe. Sa 16 godina je debitovao za Rabotnički u kojem je igrao dve sezone, postao najmlađi igrač u istoriji makedonskog šampionata, a kasnije i najmlađi reprezentativac. Prešao je kasnije u Fenerbahče za samo 180.000 evra i dve sezone nosio dres turskog velikana. Univerzlan je igrač koji moće da igra na više pozicija u veznom redu, mada se najbolje snalazi kao centralni vezista i trebalo bi da bude alternativa za Fabijana Ruiza. On je treće pojačanje Napolija ovog leta. Pre njega su stigli štoper Kostas Manolas iz Rome i desni bek Đovani Di Lorenco iz Empolija. 

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara