""
""

GOTOVO: Partizan prodao Evertona

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.18. | 20:05

Italijanski SPAL plaća 600.000 evra, od toga 400.000 odmah, a ostalo na rate. Ugovor na dve i po godine

Partizanov Brazilac Everton Luiz definitivno će karijeru da nastavi u italijanskom prvoligašu Spalu, a visina obeštećenja iznosi 600.000 evra. Šampion Srbije je tražio nešto više novca, ali je na kraju pristao na ovu sumu. Naime, u klubu su hteli da ispoštuju želju igrača da ode u klub iz Serije A i na neki način da mu se i tako oduže za sve što je uradio u crno-belom dresu u prethodnih godinu i po dana.

Izabrane vesti

Za Partizan je otežavajuća okolnost bila ta što Evertonu ugovor ističe na leto, pa je postojao i rizik da Brazilac na leto ode bez evra obeštećenja.

Inače, od pomenutih 600.000 evra, italijanski klub će odmah uplatiti 400.000 evropskih novčanica, dok će ostatak sume ići na rate do marta. Prethodni Evertonov klub švajcarski Sent Galenom, dobiće 15 posto od ukupnog obeštećenja, a to je stavka oko koju su klubovi utanačili kada je u zimu 2016. godine ovaj igrač došao u Humsku.

Everton se u sredu pozdravio sa saigračima u sportskom centu Zemunelo i u četvrtak će otputovati u Italiju na preglede i potpis ugovora sa novim klubom. Ta saradnja trebalo bi da bude ozvaničena na period od dve i po godine.

Inače, rastanak je protekao u prijateljskom tonu, a dosadašnji saigrači su Evertonu poželeli mnogo sreće i uspeha u nastavku karijere.

Brazilac ima 29 godina, a u dresu Partizana odigrao je 72 takmičarske utakmice i postigao tri gola. Navijačima crno-belih svakako će najviše pamtiti onaj iz 151. Večitog derbija kada je udarcem sa više od 30 metara u 95. minutu doneo bod Partizanu (1:1). Pored toga, navijači crno-belih su ga zavoleli zbog velike borbenosti i požrtvovanja, nekad i preko granice dozvoljenog.

Inače, tokom zimskog prelaznog roka za Evertona su se još interesovali moskovski Dinamo, Orlando Siti, Rostov i Genčlerbirligi.

Piše: Aleksandar Joksić

(FOTO: Starsport)


tagovi

Everton LuizFK PartizanSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara