GOTOVO: Partizan prodao Rikarda Gomeša!

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 20:12

Iskusni napadač ponovo ide na Bliski istok

Nešto više od 24 sata nakon što je počeo pripreme za novu sezonu, Partizan je ostao bez prvog strelca i jednog od najvažnijih igrača - Rikarda Gomeša (31). Da bi ovako nešto moglo da se dogodi najavljeno je još pre sedam dana. Sada stiže potvrda. Telegraf javlja kako su maltene svi detalji utanačeni, te da bi nekadašnji reprezentativac Zelenortskih Ostrva tokom sutrašnjeg dana i zvanično trebalo da se oprosti od crno-belog dresa.

Rikardo karijeru nastavlja u Kataru, međutim ime kluba još nije poznato javnosti. Upravo na insistiranje njegovih novih poslodavaca odlučeno je da se sačeka do sutra, kada sve bude stavljeno na papir.

Izabrane vesti

Gomeš je dobio primamljivu ponudu i nije želeo da propusti priliku da se dodatno finansijski obezbedi. Nije loše prošao ni Partizan, imajući u vidu da će na ime obeštećenja inkasirati 1.500.000 evra. Za igrača koji će uskoro napuniti 32. godine i ući u poslednju godinu ugovora - pristojna suma.

Istina, ostaju crno-beli bez 'prve puške', ali isto tako oslobađaju značajna sredstava u budžetu za plate, tako da će biti u mogućnosti da angažuju adekvatnu zamenu.

Igor Duljaj kazao je kako bi voleo da ima napadača pred polazak na pripreme u Sloveniju (29. jun), međutim pitanje je koliko je realno da Rikardova zamena stigne u Humsku u roku od pet-šest dana...

Gomešu ovo neće biti prvi izlet na Bliski istok, pošto je već igrao za Al Šaržu i Al Itihad Kalbu. Podsetimo, Partizan ga je oba puta dovodio bez obeštećenja, a od njega ukupno zaradio 4.500.000 evra.

U crno-belom dresu postigao je ukupno 92 gola i namestio još 19. Odigrao 151 utakmicu...


tagovi

Rikardo GomešLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara