Uroš Spajić (©MN Press)
Uroš Spajić (©MN Press)

GOTOVO: Uroš Spajić Zvezdin na tri godine, Maksimović sve dalje

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 08:59

Čeka se i Edmund Ado

Rekonstrukcija tima, ali sa srpskim jezgrom. To je bio i ostao plan čelnih ljudi Crvene zvezde, koji bi u narednim mesecima trebalo da u ekipu unesu svežu krv, a da pritom ne naruše harmoničan ambijent u svlačionici. Prvi korak već je napravljen, pošto je prema našim informacijama sve utanačeno oko povratka Uroša Spajića na crveno-belu stranu Topčiderskog brda.

Reprezentativni štoper će potpisati ugovor na tri godine i tako pojačati konkurenciju koju trenutno od iskusnijih igrača čine još Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković, Nemanja Milunović i Radovan Pankov. Mada nije nemoguće da neko i ode u narednom periodu. Dragovića odavno želi Sampdorija, Eraković bi mogao solidno da popuni klupsku kasu, Uprava će proceniti situaciju i odlučiti gde je crvena linija preko koje se ne sme,

Izabrane vesti

Kako bilo, Spajić je završen i biće na raspolaganju treneru Milošu Milojeviću već na startu januarskih priprema, dok je situacija mnogo komplikovanija u slučaju druge Zvezdine reprezentativne želje Nemanje Maksimovića.

Nije sporna ni spremnost veziste Hetafea da dođe u Beograd – i on je, kao i Spajić, bio vrlo rad da se vrati u klub, osvoji titulu koja mu je nedostajala i u dresu Zvezde nastupi u Ligi šampiona – ali jeste volja njegovog kluba da ga pusti za manje od 5.000.000 evra, a to je već previše za beogradske crveno-bele. Čak je i moskovski Spartak odbijen, iako je nudio između 2.500.000 i 3.000.000 evra što Hetafeu nije bilo dovoljno, jer svakako 30 odsto od te sume mora da prosledi Valensiji.

Pokušaće Zvezda verovatno još nešto, ali objektivno: ozbiljan bi podvig bio ubediti Hetafe da se rastane od Maksimovića, posebno u situaciji kada se klub bori za opstanak. Za pare koje bi dobio kvalitetnijeg igrača teško bi pronašao, nije ovo period za eksperimentisanje. A kako Maksimovićev ugovor ističe tek na leto 2024, Hetafe se za sve pita.

S druge strane, Edmund Ado je posle godinu dana natezanja sa Šerifom sada konačno blizu Zvezde. Drugačiji je to tip igrača od Maksimovića. Mada bi verovatno značio rastanak sa Sekuom Sanogom. Najveća nedoumica trenutno vlada oko imena novog špica, jer nije tajna da se prate brojni napadači, ali jeste pitanje koga će Zvezda uspeti da privuče.



tagovi

Uroš SpajićNemanja MaksimovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara