Aleksandar Mitrović (©Reuters)
Aleksandar Mitrović (©Reuters)

Građani ubacili u petu brzinu, Mitrović bez gola skoro četiri meseca

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.01.21. | 09:20

Mančester Siti i Totenhem ne bi trebalo da imaju problema da ostvare pobede na svojim terenima potiv Brajtona, odnosno Fulama, u 18. kolu Premijer lige

Gužva na vrhu Premijer lige. Mančester Junajted je pomalo neočekivani lider posle posrtanja Liverpula u poslednjim kolima. Lester i Everton su odlilčni, a ni Mančestr Siti i Totenhem nisu daleko od tima sa Old Traforda. Sve to garantuje mnogo neizvesniji šampionat nego prošle sezone kada su se Redsi odlepili već na sredini šampionata i lako osvojili krunu posle tri decenije posta.

Siti je loše počeo šampionat, ali se budi četa Pepa Gvardiole. Nema više one lepršavosti, mečeva na pogodak više. Sada su Građani ekipa koja ne dalje mnogo golova, ali ni ne prima. Na Etihadu danas stiže (19.00) Brajton u 18. kolu Premijer lige. Građani su u u seriji od tri pobede u šampionatu, odnosno šest u svim takmičenjima. Poslednji neuspeh je doživljen 21. novembra prošle godine u Londonu protiv Totenhema (0:2).

Izabrane vesti

Za ovaj meč Gvardiola opet neće moći da računa na maleroznog Argentinca, najboljeg strelca u istoriji tima iz Mančestera, Serhija Kun Aguera. On je u karantinu zbog virusa korona. Gaučos je bio negativan na testiranju, ali je identifikovan da je bio u blizini zaražene osobe, pa ge neće biti još neko vreme u redovima Građana. Početak sezone je propustio zbog povrede.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE MANČESTER SITI DA OSVOJI PREMIJER LIGU JE 1,90.

Van stroja su defanzivci Natan Ake i Ejmerik Laport, dok bi na gol mogao da se vrati Brazilac Ederson posle završetka karantina. Rahim Sterling je rovit, ali bi mogao da zaigra protiv Brajtona. Gosti stižu u Mančester bez suspendovanog reprezentativca Malija Ivesa Bisume. On je dobio čak pet meečva kazna od strane FA Engleske zbog crvenog kartona u meču sa Vulverhemptonom.

Van tima su napadači Alan Lalana, Dani Velbek, zatim Eron Konoli i Tarik Lampti. Pod znakom pitanja je igranje Iranca Alireze Jahanbakša, dok su Rumun Florin Andone i Veneceulanac Hose Izguerdo i dalje van stroja zbog povreda.

Mančester Siti je pobedio svih šest utakmica protv Brajtona u Premijer ligi, uz 20 postignutih golova i primljena samo dva. Zanimliv je podatak da su popularne Pčele vodile protiv Građana samo 83 sekunde u Premijer ligi. Glen Marej je 2019. godine doveo Brajton u vođstvu na Etihadu, ali je Serhio Aguero za manje od minut i po izjednačio rezultat. Na kraju je Siti slavio sa 4:1.

U malo gradskom derbiju Londona, večeras (21.15) se sastaju Totenhem – Fulam. Četa Žozea Murinja želi priključak za Junajtedom. Posle dva vezana poraza probudili su Pevci, osvojili četiri boda u prethodna dva kola, a pre desetak dana je razbijen je Lids na svom terenu sa 3:0.

Argentinac Erik Lamela je bio na stubu srama na Ostrvu pošto je otkriveno da je kršio protokol predostrožnosti zbog virusa korona, pa je bio u karantinu. Portugalac bi mogao opet da ga stavi u konkurenciju za tim. Murunjo je prethodnog vikenda odmarao zvezde u FA kupu, pa se očekuje najjači saatav sa Harijem Kejnom i Korejcem Sonom u špicu. Van tima je samo Argentinac Đovani Lo Selso.

Menadžer Fulama Skor Parker je rekao da niko od njegovih igrača više ne oseća posledice virusa korona. Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović se nalazi u velikoj krizi. Ove sezone je postigao samo dva gola na 13 mečeva u Premijer ligi, a izgubio je mesto startera. Nije zatresao mrežu rivala u dresu tima sa Krejven Kotidža od 19. septembra prošle godine, kada je postigao dva pogotka (jedina u ovoj sezoni u Premijer ligi) protiv Lidsa u porazu (3:4). Fulam je u seriji od četiri remija u šampionatu Engleske.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE TOTENHEM DA BUDE NA JEDNOM OD PRVA ČETIRI MESTA U PREMIJER LIGI JE 1,90.

Poslednjih pet utakmica timova iz Londona dobio je Totenhem, a na svih pet mreže su se tresle bar tri puta.

PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Utorak

Šefild junajted – Njukasl 1:0 (0:0)

/Šarp 72p/

Vulverhempton – Everton 1:2 (1:1)

/Neveš 14 – Ivobi 6, Kin 77/

Sreda

19.00: (1,20) Mančester Siti (6,75) Brajton (14,0)

21.15: (1,58) Totenhem (4,00) Fulam (6,00)

Četvrtak

21.00: (1,57) Arsenal (3,90) Kristal Palas (6,25)

***kvote su podložne promenama

Utorak 19.01.

Vest Hem - VBA

Lester - Čelsi

Sreda 20.01.

Lids - Sautempton

Fulam - Mančester Junajted

Četvrtak 21.01

Liverpul - Barnli

Odloženo

Aston Vila - Totenhem



tagovi

Premijer ligaEngleskaMančester SitiBrajtonTotenhemFulam

Obaveštavaj me

Totenhem
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara