Grafičar pod imperativom na Novom Beogradu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.03.21. | 09:40

Ekipa Radovana Kokovića će pokušati da na gostovanju IMT-u ispravi grešku sa prve prolećne utakmice (13.00)

Lider Radnički je u drugom prolećnom kolu igrao nerešeno sa Dubočicom, ali kako iz vizure mnogih timova kragujevački tim deluje nedostižno, borba za promociju u Superligu vodiće se oko drugog mesta. A s obzirom na to da su svi preostali timovi iz vrha Prve lige Srbije bili uspešni u 19. rundi, od Kabela, preko Kolubare, do Loznice, ni Grafičaru ne preostaje ništa drugo nego da u poslednjem meču kola na gostovanju IMT-u upiše nova tri boda (13.00).

Grafosi su dodatno pod moranjem, jer su na startu prolećnog dela odneli samo bod u duelu sa "davljenikom" Dinamom. Bila je to još jedna potvrda slabih igara ekipe Radovana Koković na gostovanjima. Naime, Grafičar je na prethodnih pet prvenstvenih utakmica na strani osvojio tri boda, postigavši samo dva gola, a za čitavu sezonu van svog bunjišta slavio je tek tri puta.

Izabrane vesti

13.00: (2,25) IMT (3,05) Grafičar (3,25)

IMT je na startu prolećnog dela otpočeo novi život sa Nebojšom Jandrićem na klupi, koji je na debiju savladao Radnički iz Sremske Mitrovice i tako Traktoriste dodatno udaljio od opasne zone.

"Mnogo nepoznanica ima, ja sam nov, tako da nemam potpun uvid, ali zahvaljujući dobroj logistici u Stručnom štabu, upoznati smo sa mogućnostima našeg narednog protivnika. RFK Grafičar znamo kao Zvezdinu ispostavu, sastavljenu od izuzetno nadarenih igrača, od kojih jedan broj nastupa za odgovarajuće reprezentativne selekcije. Radovan Koković je dokazano trenersko ime iz Superlige. Neguje interesantni pristup atipičan za naše prilike, na koji su se igrači adaptirali i uspešno sprovode u delo, i to je dobro za naš fudbal. To može za nas da bude dodatni stimulans da demonstriramo naše umeće. Biće to igra sa dosta detalja, nadmudrivanja, kako na taktičkom tako i na individualnom planu. Tim koji bude koncentrisaniji i disciplinovaniji biće bliži pobedi", rekao je Jandrić uoči današnjeg meča, koji najverovatnije neće moći da računa na Džinovića i Lučića.

Drugopomenuti je u jesenjem delu prvenstva bio strelac u jedinom dosadašnjem međusobnom duelu dva tima, završenom s rezultatom 2:2.

PRVA LIGA SRBIJE – 19. KOLO

Petak

Žarkovo - Železničar P. 0:1 (0:1)

/Mirkov 45+2/

Subota

Loznica - Trajal 1:0 (0:0)

/Ivić 81/

Radnički K. - Dubočica 0:0

Nedelja

13.00: Borac Č. – Jagodina

13.00: Kabel – Sloga K.

13.00: Radnički P. – Radnički S. M.

13.00: Zemun – Budućnost D.

16.00: Kolubara – Dinamo V.

Ponedeljak

13.00: (2,25) IMT (3,05) Grafičar (3,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeIMTGrafičar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara