Fudbaleri Granade (©Reuters)
Fudbaleri Granade (©Reuters)

Granada nastavila da skida skaplove, bolan udarac za Sosijedadove snove o Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.03.21. | 18:10

Ekipa Dijega Martineza nastavlja da oduševljava i najavljuje da će se do kraja boriti za mesta koja vode na evroscenu

Seriji Sosijedada došao je kraj. Posle sedam mečeva bez poraza u Primeri, ekipa Imanula Agluasila ostala je bez bodova na Karmenesu (0:1). Fudbaleri Granade su nošeni novim trijumfom u Ligi Evrope (2:0 protiv Moldea u prvom meču osmine finala) uspeli da savladaju i sastav iz San Sebastijana, te sada sa osmog mesta gledaju ka šestom i plasmanu u Konferencijsku ligu, koje je u ovom trenutku udaljena šest bodova.

Sosijedad je odličnim igrama ove sezone istakao i ambiciju za plasman u Ligu šampiona. Ubrzo je postalo jasno da će se za poslednju vizu za elitno takmičenje boriti sa Seviljom. Andalužani su vezali dva poraza u ligi, ali Alguisilova ekipa to nije iskoristila, pa sa dve utakmice više sedi na petom mestu uz tri boda manje. Čini se da je realnost Baska plasman u Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Daleko od toga da su fudbaleri Granade nadigrali današnjeg rivala, ali su imali sreće, pa na kraju slave trijumf. Nije bilo previše uzbuđenja na Karmenesu, gosti su uglavnom držali loptu u svojim nogama, ali su najčešće jalovo pretili. Fortuna je bila naklonjena domaćinu u 53. minutu, kada je uz dosta sreće jedini gol na utakmici postigao Herman Sančez.


U prvih 45 minuta viđen je samo jedan šut u okvir gola, solidnu priliku imao je Mikel Ojarzabal, ali ga je odlični golman Granade Rui Silva sprečio da se upiše u listu strelaca. Portugalac je nastavio da pruža sjajne partije, ali će po svemu sudeći sastav sa Karmenesa ostati bez prvog čuvara mreže na kraju sezone, kako Silvi ističe ugovor, a već je veliko interesovanje za njegove usluge.

Posle osam minuta igre u drugom delu i kornera sa leve strane, lopta je stigla do Viktora Dijaza, koji je uputio snažan i prizeman udarac sa ivice kaznenog prostira. Na putu ka golu, lopta pogađa Hermana Sančeza, menja smer i vara Remira za 1:0. U nastavku se očekivano igralo pred golom Martinezove ekipe, Ojarzabal je imao dobar pokušaj u 73. minutu, ali je sa oko 25 metara udaljenosti tukao preko gola rivala. Izdržala je Granada, Sosijedad je ostao na jednom udarcu u okvir gola iz prvog poluvremena.


PRIMERA – 27. KOLO

Petak

Levante - Valensija 1:0 (1:0)

/Rođer 18/

Subota

Alaves - Kadiz 1:1 (1:0)

/Hoselu 36pen - Aleks 84pen/

Real Madrid - Elče 2:1 (0:0)

/Benzema 73, 90+1 - Kalvo 61/

Osasuna - Valjadolid 0:0

Hetafe - Atletiko Madrid 0:0

Nedelja

Selta - Bilbao 0:0

Granada - Real Sosijedad 1:0 (0:0)

/Sančez 53/

18.30: (3,25) Eibar (3,10) Viljareal (2,35)

21.00: (2,05) Sevilja (3,40) Betis (3,70)

Ponedeljak

21.00: (1,20) Barselona (6,75) Ueska (14,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GranadaReal Sosijedad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara