Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Grashopers brani plej-of, Lozana može do promocije

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.07.20. | 14:56

Tandem vodećih u drugoligaškom karavanu Švajcarske ne bi trelo da ima večeras problema

Sezona u švajcarskom drugoligaškom karavanu dostiže vrhunac. Lozana je već viđena kao siguran učesnik Superlige od naredne kampanje, a za drugu poziciju koja vodi u plej-of vodi se bitka između Grashopersa i Vaduca. Drugih dilema nema, jer je Kjaso već ispao iz lige.

Lozana večeras u okviru 34. runde ima priliku da možda i matematički osigura promociju, jer ima osam bodova, ali i meč viška u odnosu na Skakavce. U goste joj stiže petoplasirani Vintertur, koji je zakucan u sredini tabele i deluje samouvereno poslednjih sedmica. Ipak, to ne važi zaa njegove priredbe na strani, jer je van kuće trijumfovao tek dva puta na 11 proteklih susreta. Sa druge strane, tim Đorđa Kontinija, u kojem je nezamenjivi šraf srpski bek Nikola Boranijašević, neporažen je na sedam proteklih domaćinstava, ali je u minuloj rundi prekinuo niz nepobedivosti na gostovanju Vaducu u Lihtenštajnu.

Izabrane vesti

Upravo tim porazom Lozana je zakomplikovala borbu za drugo mesto. Pol poziciju za kartu koja potencijalno vodi u najjače društvo u zemlji satova i Rodžera Federera drži najtrofejniji klub u zemlji. Skakavci su dobro delovali posle restarta, imali su seriju od pet pobeda, ali su pre sedam dana izgubili od lidera Lozane i upropastili poslednju priliku da probaju da se domognu čela. Sada ima je Vaduc samo bod daleko, doduše uz meč više, ali prostora za kiks švajcarskog velikana više nema.

Večeras Skakavce očekuje gostovanje Kriensu, koji je četvrtoplasiran, ali bez izgleda da se upusti u trku za drugim mestom. Domaćin nije zatresao mrežu na tri protekla duela, ali važi za teškog domaćina jer je bez neuspeha na sedam od prethodnih osam mečeva na svom stadionu.


tagovi

Švajcarska 2GrashopersLozana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara