Twitter (FC AZ Alkmaar)
Twitter (FC AZ Alkmaar)

Grčka gol-mašina gura AZ u borbu za titulu: Alkmar preslišao Fortunu uz Pavlidisov deveti gol (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 18:55

Maestralni Helen postigao je bar jedan gol na svakoj prvenstvenoj utakmici u sezoni

Pravi blokbaster očekuje nas ove sezone u borbi za titulu kralja strelaca u holandskoj Erediviziji. Nezaustavljivi Grk Vangelis Pavlidis postigao je svoj deveti gol na sedam prvenstvenih utakmica, čime je doprineo u ubedljvom trijumfu AZ Alkmara nad Fortunom Sitard 4:0 (1:0) i ponovo došao na samo gol manje od prvog golgetera lige Santijaga Himeneza. Ono što je najvažnije po tim sa AFAS stadiona, vodeći PSV i dalje ima samo dva boda više.

Ušao je AZ u blagu krizu rezultata nakon šokantnog poraza od Zrinjskog na startu Lige konferencije, pošto je prethodnog vikenda doživeo prvi kiks u domaćem prvenstvu u remiju protiv Heraklesa. Izgleda da su izabranici Paskala Jansena ohladili glavu u prethodnih sedam dana, pošto su skoro bez poteškoća savladali ekipu iz sredine tabele, Fortunu Sitard.

Izabrane vesti

Doduše imao je AZ malo problema da slomi otpor rivala u prvom poluvremenu, ali je ti uspeo u finišu prvog poluvremena, kada je Đordi Klasi krunisao sjajnu akciju domaćih preciznim udarcem s 18 metara. Sam početak drugog dela još jednom je pokazao zašto je u liku Vangelisa Pavlidisa, grčka reprezentacija verovatno konačno dobila naslednika kvalitetnih napadača iz prošlosti, poput Angelosa Haristeasa, Teofanisa Gekasa ili Kostasa Mitroglua. Bio je Pavlidis na ivici ofsajda, ali je njegov pogodak za 2:0 u 49. minutu priznat nakon pregleda VAR-a.

Do kraja se još jedan Helen upisao u strelce, kada je iskusni Dimitrios Siovas savladao sopstvenog golmana. Portugalac Tijago Dantas se u poslednjim minutima gotovo ušetao u gol Fortune za konačnih 4:0, demonstriravši svu silu AZ-a u poslednjih nekoliko meseci.

Vredi istaći i da je u poraženom timu šansu tek od 89. minuta dobio i mladi srpski napadač Marko Lazetić. Podsetimo, bivši fudbaler Crvene Zvezde igra ove sezone igra u Sitardu, kao pozajmljeni igrač Milana.

Sjajno igra AZ, pošto ima 19 bodova, ali je i dalje PSV lider. Tim iz Ajdhovena ima dva boda više, pošto je pobedio na svih sedam utakmica. Fortuni je ovo drugi uzastopni poraz, ali je i dalje na korektnoj deetoj poziciji, imajući u vidu dobre partije na početku sezone.


EREDIVIZIJA - 7. KOLO

Subota

Fajenord - Go Ahed Igls 3:1 (1:0)

/Minteh 45+1, Stengs 56, Himenez 76 - Sou 85/

PSV - Volendam 3:1 (1:0)

/Lang 12, Til 47, Tilman 90+6 - Tvajt 76p/

Utreht - Almere Siti 0:2 (0:0)

/Robine 80, Van la Para 89/

RKC - Ajaks prekinuto u 86. minutu pri rezultatu 2:3

/Kramer 37, Oukili 51 - Brobi 30, Bergvajn 43 pen, Berhujs 57/

Tvente - Herenven 1:0 (0:0)

/Flap 65/

Nedelja

NEC - Vitese 1:3 (1:1)

/Matson 26 - Van Ginkel 6, Oroz 89, Manhoef 90+3/

Ekscelzior - Sparta 2:1 (0:0)

/Zagre 73, Perot 90+3 - De Guzman 59/

Herakles - Zvole 2:1 (0:0)

/Hanson 69 pen, 82 - Ti 53/

AZ Alkmar - Fortuna Sitard 4:0 (1:0)

/Klasi 45+‚1, Pavlidis 49, Siovas 82 ag, Dantas 88/



tagovi

HolandijaEredivizijaVangelis Pavlidis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara