©AFP
©AFP

Gremio nastavio da prosipa bodove: Gosti došli po pobedu, a umesto toga tukli protivnike i sudiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.07.22. | 01:52

Gosti remijem (0:0) pružili priliku lideru Serije B Kruzeiru da se dodatno udalji

Susret doskorašnjih članova Serije A okončan je bez golova, a oba tima večerašnji remi prihvatiće pomešanih emocija. Gremio, jedan od glavnih kandidata za četiri mesta koja vode u elitu, utakmicu je dočekao kao favorit, međutim na putu do nove pobede sam je sebi otežao posao, odnosno to je učionio Bitelo, u 31. minutu načinivši prekršaj za crveni karton posle kojeg je gostima i izbegnut poraz prihvatljiv ishod. Sa druge strane, domaćin je nervoznu igru rivala naplatio važnim bodom, iako je u nastavku imao inicijativu koju je mogao da pretoči i u ceo plen.

Iako su gosti upisali 15. duel u nizu bez poraza, činjenica da su ušli u duel veoma nervozno ih je skupo koštala. Nakon što nisu iskoristili uvodnu inicijativu, fudbaleri iz Porto Alegrea su ostali sa igračem manje zbog nesmotrenog starta Bitela. Vezni fudbaler Gremija potpuno nerezonski je pokušao da do lopte stigne nogom u vazdušnom duelu sa Pedrom Perotijem, a kako je umesto lopte šutnuo rivala u glavu potpuno opravdano je već posle 31 minuta igre zaradio isključenje.

Izabrane vesti

Igrač više bio je u nastavku povod za ofanzivu Šapekoensea, međutim činjenica da se rival fokusirao isključivo na defanzivu i da je u nastavku uputio samo jedan šut (i to van okvira gola), nije bila dovoljna da domaćin dođe do šeste pobede u prvenstvu.

Očigledno van fokusa fudbaleri Gremija nervozu su pokazivali i u nastavku susreta te je Nikolas Vićiato dobio žuti karton nakon nesvakidašnje scene kraj aut linije i konflikta sa pomoćnim sudijom, dok je sa javnom opomenom kraj svog imena utakmicu završio i Lukas Leiva zbog oštrog starta na sredini terena. Iako su gosti mogli da utakmicu završe i sa većim hendikepom po broju igrača, u završnici susreta su pažnju preusmerili na odbranu gola ka kojem je protivnik za 45 minuta poslao čak 11 udaraca.

Večerašnjim remijem gremio je stigao do sume od 37 bodova, sedam manje od lidera Kruzeira koji ima i utakmicu manje, dok je domaćin napravio iskorak u odnosu na ostale timove iz donjeg dela tabele i sada ima 23 boda.

BRAZIL - SERIJA B, 21. KOLO

Utorak

Šapekoense - Gremio 0:0



tagovi

GremioŠapekoense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara