Davide Zapakosta i Marko Pjaca (twitter©Genoa CFC)
Davide Zapakosta i Marko Pjaca (twitter©Genoa CFC)

Grifoni dobijaju bokove - stigli Pjaca i Zapakosta

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.09.20. | 11:38

Đenova se usrećila, ako novopridošli dvojac zaobiđu povrede

Đenova je napravla bitan korak za predstojeću sezonu u kojoj će joj realnost verovatno ponovo biti borba za opstanak. U istom danu na pozajmice su stigli Davide Zapakosta iz Čelsija, odnosno Marko Pjaca iz Juventusa.

Obojici su karijeru u velikoj meri degradirale povrede, ali nova sezona biće nova šansa za pozajmljeni dvojac koji nesumnjivo poseduje kvalitet da bljesene na maloj pozornici Serije A.

Izabrane vesti

Zapakosta je prethodnu sezonu proveo u Romi, gde se na startu sezone iskristalisao kao jedan od najboljih pojedinaca ekipe, ali je na put sreći i produžetku kvalitetnih izdanja stala teška povreda kolena. Posle štikliranog desnog beka, očekuje se da novi trener Rolando Maran do kraja prelaznog roka dobije i levog. Prethodnih dana pominjao se nekadašnji reprezentativac Engleske Dani Rouz koji je već spakovao kofere za odlazak iz Totenhema.

Marko Pjaca se već navikao na pozajmice, ali daleko od toga da možemo da zaključimo da su mu postale zona komfora. Od kada je leta 2016. godine stigao u Juventus kao rekordni izlazni transfer Dinama od 23.000.000 evra, odigrao je 20 utakmica za prvi tim Bjankonera i postigao samo jedan gol, bez asistencija. Usledili su jednogodišnji izleti u Šalke, Fiorentinu i Anderleht, a za tri sezone u Gelzenkirhenu, Firenci i Briselu sakupio je svega 33 nastupa, 1306 minuta i četiri pogotka. Preskromno za levo krilo koje je Stara dama dovela sa velikim očekivanjima. Doduše i on je konstantno mučio muku sa povredama.


Ako zdravstveni problemi zaobiđu Hrvata i Italijana, treba očekivati da će novopečeni dvojac ozbiljno pomoći Grifonima u predstojećoj sezoni koju otvaraju u onom prepoznatljivom terminu - u nedelju u 15.00 protiv Krotonea na svom Luiđi Ferarisu.



tagovi

Davide ZapakostaMarko PjacaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara