(©Reuters)
(©Reuters)

Grizman: Novac iz Saudijske Arabije rešava životno pitanje za celu porodicu

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.08.23. | 11:40

„Voleo bih da karijeru završim u MLS ligi“, kaže Francuz

Našao se neko ko će to i javno da kaže: u Saudijsku Arabiju ide se zbog novca. Istina, Antoan Grizman se nije uputio za Bliski istok ovog leta, što ne znači da neće možda sledećeg, ali je jasno rekao ono što nije nijedan od fudbalera koji su otišli u Arabiju: sa novcem koji će tamo da zarade za dve-tri godine ugovora obezbediće doživotno celu porodicu.

I pošteno je to reći, priznati, jer to i jeste suština naglog odliva kvalitetnijih evropskih igrača ka destinaciji na kojoj do skoro fudbal nije bio nimalo atraktivan. Odjednom, preko noći, sve se promenilo.

Izabrane vesti

Grizman je u tri rečenice objasnio celu suštinu priče.

Fudbaler u proseku ima 12-13 godina karijere i to ako je sve u redu, jer u 35. godini se sve završava. I zato morate dobro da razmislite gde želite da idete, koje ponude da prihvatite. Ja uživam ovde u Atletiku, ali suma koja se dobija u Arabiji je veoma bitne, jer rešavaju životno pitanje za celu vašu porodicu“, objasnio je Grizman.

Osvrnuo se Francuz i na situaciju sa Žoaom Feliksom, koji je postao „persona non grata“ u Atletiku, jer je javno rekao da mu je san da zaigra za Barselonu.

„Iskusio sam sličnu situaciju, jer sam i ja tražio da idem. I to je naljutilo klub. Najbolje što sam mogao posle toga da uradim je da ućutim, radim, treniram. Da se vratim u planove trenera i kluba. To je jedini savet koji mogu da dam Feliksu. Nadam se da će se i kod njega sve srediti. Vidi se i u svlačionici da se teško nosi sa svim tim, međutim, sve što mu ostaje je da ćuti i radi“.

Nova sezona je tek počela, a Grizman ima velike želje i planove.

„Titula ili trofej Lige šampiona? Oboje! Želim da pišem istoriju sa Atletikom, a da bih to uspeo, moramo da nižemo pobede i osvajamo bitne trofeje kao što su ta dva. Gladan sam golova, asistencija, osvajanja trofeja... Cilj za ovu sezonu mi je da postignem 16-17 golova, sa tim brojem bih bio najbolji strelac ekipe“.

Prisetio se Grizman finala Svetskog prvenstva, u kojem je Francuska na penale izgubila od Argentine.

„Strašno me je u početku bolelo, ali posle nekoliko nedelja postalo mi je drago zbog njih. Zbog Koree, kojeg znam dugo, a koji se sa Rodrijem šalio tokom celog Mundijala, a na kraju je postao šampion. Bilo je bolno, a na kraju i zabavno“.

Pored Arabije, značajno je ovog leta skočio rejting i MLS-a, u kojem su sada Mesi, Buskets, Đordi Alba... I Grizman bi voleo da tamo završi.

„Rekao sam više puta da mi je želja da tamo završim karijeru, zato što volim američki sport. Voleo bih da i tamo osvojim neki trofej. Pratim MLS, Leo Mesi je najveći fudbaler u istoriji, njegov dolazak je nešto najbolje što je moglo toj ligi da se dogodi“, poručio je Antoan Grizman. 


tagovi

Antoan GrizmanAtletiko MadridSaudijska Arabija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara